Våra tjänster

Verksamhetsområdeschef LEED

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vår nuvarande LEED-chef går vidare mot nya spännande uppdrag, och nu vi söker hennes ersättare som likt oss på SGBC vill vara med och driva utvecklingen av hållbart samhällsbyggande.

Om tjänsten

The LEED™ Green Building Rating System är utvecklat och administrerat av föreningen U.S. Green Building Council (USGBC) och SGBC är officiell samarbetspartner för USGBC sedan 2013.

Som verksamhetsområdeschef för LEED ansvarar du för att underlätta användandet av LEED i Sverige. Du är ett stöd för SGBC:s medlemmar i kontakten med USGBC i frågor som rör till exempel tekniska frågor och certifieringsfrågor.

Som chef för LEED på SGBC arbetar du tillsammans med LEED Operativa Rådet och olika arbetsgrupper med att identifiera och utveckla tekniska lösningar för svenska LEED-projekt. Du har en nära relation med USGBC samt certifieringsorganen GBCI och GBCI Europe. Som chef för LEED i Sverige företräder du också SGBC i USGBC-kommittéer.

Rollen innebär att du har det övergripande ansvaret för verksamhetsområdets löpande drift och utveckling, inklusive ekonomiskt resultat. Den innebär vidare att du är ansvarig för SGBC:s avtal med USGBC och för verksamhetsområdets del i affärs- samt verksamhetsplansarbete och dess marknadsplan. Rollen är inte bara teknisk, även delar som trendbevakning, marknadsanalys mm. ingår. 

Du rapporterar till VD och kommer att arbeta nära våra övriga verksamhetsområdeschefer. Du är också medlem i två av SGBC:s beslutsforum för operativa och strategiska beslut.

Tjänsten kommer att formas beroende på vilken bakgrund och kompetens du tar med dig då du förutom att arbeta med LEED-frågor även kommer ha utrymme i din tjänst att arbeta med andra, spännande projekt.

Vem vi söker

Du som söker tjänsten har examen på högskolenivå, företrädesvis är du arkitekt eller civilingenjör. Vidare har du minst fem års relevant arbetslivserfarenhet och du har en LEED Accredited Professional ackreditering (BD+C, ID+C, O+M eller ND). Utöver svenska talar du även flytande teknisk engelska.

För att lyckas i rollen har du ett utpräglat sinne för ordning och reda och är kvalitetsmedveten, prestigelös, initiativrik och ansvarstagande. Du har också kompetens inom hållbart samhällsbyggande samt miljö- och hållbarhetscertifieringar.

Låter det intressant?

Ansökan skickas till rekrytering@sgbc.se, ange “Ansökan chef LEED” i ämnesråden. Frågor kring tjänsten besvaras via e-post – använd samma adress som ovan.

Välkommen med din ansökan!

Om Sweden Green Building Council

Sweden Green Building Council är Sveriges snabbast växande hållbarhetsorganisation. Vi har ökat från tretton medlemmar vid starten 2009 till över 360 medlemmar 2019. Våra medlemmar är företag och organisationer verksamma inom den svenska samhällsbyggnadssektorn. Inom Sweden Green Building Council finns ett stort nätverk av experter för erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm