Våra tjänster

VD

Vi söker en VD som kan leda och vidareutveckla Värmdöbostäder AB strategiskt, operativt och ekonomiskt.

Närheten till både natur, skärgårdsliv och Stockholm (bara 20 km mellan Gustavsberg och Slussen) gör Värmdö till en attraktiv kommun att bo i.

Om Värmdöbostäder AB

Värmdöbostäder AB, ägs till 51 procent av Värmdö kommun och 49 procent av Rikshem. Idag äger och förvaltar Värmdöbostäder c:a 2000 lägenheter i Gustavsberg, Hemmesta, Stavsnäs/Djurö och Ingarö.

Värmdöbostäder är en operativ organisation bestående av 24 medarbetare med placering i Gustavsberg. I arbetet med att utforma planer och utveckla bolaget kommer du att ha hjälp av ett team med hög kompetens inom de olika verksamhetsområdena. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa engagemang. Du är en uppskattad och stark klok ledare som ser värdet av att bygga goda relationer. Du har förmåga att förstå och analysera det operativa lika självklart som att du är en driven strateg som ser till helheten. Ditt arbete som VD bygger på våra ägares riktlinjer som utgör grunden för planering och prioritering av bolagets verksamhet. Du rapporterar till bolagets styrelse.

Du är etablerad i branschen och har kunskap och erfarenhet av både förvaltning, utveckling och nybyggnation av bostäder. Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller teknik kombinerat med gedigen erfarenhet inom fastighetsbranschen, gärna från framför allt förvaltning av bostäder och fastighetsekonomi/finansiering. Vidare har du erfarenhet av den politiska sfären och förståelse av allmännyttan och olika intressenters syn.

Ansvarsområden

 • Som VD har du det yttersta ansvaret att tillsammans med ledningsgruppen arbeta fram bolagets mål genom en årlig affärs- och verksamhetsplanering med utgångspunkt från ägarnas riktlinjer.
 • Styra ledningsgruppen mot beslutade strategier och uppsatta mål i enlighet med framtagna affärs- och verksamhetsplaner så att det ekonomiska utfallet och beslutad avkastning säkras till ägarna.
 • Ansvarig för rapportering till bolagets styrelse, som är politiskt tillsatt, samt bistå styrelsens ordförande i att genomföra månatliga styrelsemöten.
 • På ett affärsmässigt sätt vidareutveckla relationen med kommunens politiker och tjänstemän.
 • Stärka varumärket Värmdöbostäder genom att agera representativt mot kunder, medarbetare, styrelse och ägare samt generellt i branschen.

Arbetslivserfarenhet

 • Du har tidigare haft chefsansvar på en strategisk nivå. liknande ansvar motsvarande en VD roll, exempelvis från allmännyttan alternativt affärsområdeschef från fastighetsförvaltning från större bolag.
 • Du har stor erfarenhet inom fastighetsbranschen, framför allt av bostäder, och har god förståelse för investeringar och riskhantering.
 • Du har goda kunskaper inom fastighetsekonomi och dokumenterad erfarenhet av budget-, resultat- och personalansvar.
 • Du har god vana av styrelse- och ledningsarbete och erfarenhet av att vara chef över chefer.

Personlig kompetens

 • Du är analytisk, affärsmässig och har en strategisk förmåga samt god verksamhetsinsikt.
 • Du har ett stort intresse för samhällsbyggnad och den sociala miljön.
 • Du skapar förtroende genom din pondus, tydlighet och integritet i kombination med din ödmjukhet och lyhördhet.
 • Du är prestigelös och smidig men kan samtidigt stå för dina åsikter.
 • Du är en god kommunikatör som förmedlar en tydlig gemensam målbild, skapar engagemang, trygghet och får med dig organisationen.
 • Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att utveckla sin kompetens, sitt arbete och verksamheten.
 • Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmågan att skapa ett nära, professionellt men samtidigt prestigelöst samarbete med såväl medarbetare, ledning, styrelse och ägare.
 • Du har en egen inre drivkraft och är van att nå önskvärda resultat – på eget initiativ såväl som genom andra.

Språkkunskaper

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Placeringsort

Gustavsberg

Låter detta intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med People360. Kontakta Judith Kovacs på People360 om du har några frågor kring tjänsten på t: 0705–111 466 eller via e-post på: judith.kovacs@people360.se. Ladda upp ditt CV och personliga brev på http://career.people360.se/jobs och märk din ansökan med VD Värmdöbostäder.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm