Våra tjänster

Två energiexperter

Vi växer och söker två energiexperter som vill hjälpa fastighetsägare med energieffektivisering

Business Area Description

Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag, ägt av Stockholms stad och Fortum. Vi värmer över 800 000 stockholmare och svalkar drygt 400 sjukhus, datahallar och andra viktiga verksamheter. 700 anställda från Högdalen i söder till Brista i norr jobbar tillsammans med kunder och stockholmare för att förse staden med enkel, säker och hållbar energi, dygnet runt, året runt.

Vi har stor efterfrågan på våra hållbara tjänster och behöver därför utöka vår tjänsteavdelning med två energiexperter. Vi söker dig med erfarenhet inom fastigheters energisystem, som vill ha en bred och utvecklande specialistroll på ett kundorienterat och miljömässigt ansvarstagande företag. Vill du följa med på vår fortsatta tillväxtresa? Då är det dig vi letar efter!

Your role

Du kommer att hjälpa små och stora fastighetsägare med resurseffektiva lösningar och smarta energieffektiviseringar som uppfyller kundens förväntningar och samtidigt bidra till ett hållbart Stockholm.

I rollen som energiexpert ingår att göra utredningar utifrån kundens behov och fastighetens förutsättningar samt att analysera, dimensionera, projektera fjärrvärme- och fjärrkylanläggningar och andra tekniska system i fastigheten. Du ansvarar för egna kunduppdrag, vilket inkluderar entreprenad- och budgetansvar. Du upprättar offerter och kompletta åtgärdsförslag, är projektledare vid ny- och ombyggnationer av fjärrvärmecentraler samt utför besiktningar. Fjärrvärme- och  fjärrkyla är centrala i vårt tjänsteutbud, men hela fastighetens energisystem och digitala fastighetstjänster ingår i vårt tjänsteutbud.

We offer you

Ett omväxlande, fritt och stimulerande arbete där du får goda möjligheter att utvecklas tillsammans med kunder och kollegor. Du blir del av ett team av ambitiösa, engagerade och inspirerande kollegor som hjälps åt och ställer upp för varandra. Dessutom blir du verksam på ett kundorienterat och miljömässigt ansvarstagande företag som strävar efter att vara föregångare i branschen, även för dig som anställd. Du kommer att vara delaktig i utvecklingen av våra tjänster och har stor möjlighet att påverka.

Your qualifications

För att lyckas i rollen som energiexpert behöver du ha god kännedom om fjärrvärme- och fjärrkylanläggningar och fastigheters energisystem. Vi ser gärna att du är van vid entreprenad- och budgetansvar samt att leda förhandlingar. Dessutom är du bekant med gällande arbetsmiljöregler. Vi tror att du är självständig, ansvarstagande, innovativ och har förmågan att få saker och ting gjorda. Kompetens inom ventilation, styr- & reglerteknik, fastighetsförvaltning och certifiering enligt EKL är meriterande.

För att utveckla långsiktiga kundrelationer behöver du vara nyfiken på kundens verksamhet, lyhörd samt ha ett professionellt agerande. Du ser affärsmöjligheter och har en förmåga att presentera förslag på ett övertygande sätt, både i tal och skrift. Du trivs i en affärsmässig miljö och levererar alltid hög kvalitet med kundens behov i fokus. Du är nyfiken på ny teknik och digitala, smarta lösningar.

Interested?

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2019. För ytterligare information, vänligen besök vår hemsida eller kontakta Mikael Ohlsson +46 (0)76-768 92 81 eller mikael.ohlsson@stockholmexergi.se, gruppchef Energitjänster Marknad.

För kontakt med de fackliga representanterna ring Stockholm Exergis växel på 020-31 31 51: Akademikerna: Mohammed Al-Kaisi, Unionen: Magnus Gårdenberg, Ledarna: Mehrdad Keshtkar, SEKO: Jan Persson.

Bolaget äger och förvaltar skyddsobjekt och säkerhetsklassade anläggningar. Detta medför att vissa roller är säkerhetsklassade. Krav för anställning i dessa fall är godkänd säkerhetsprövning. Bolaget genomför slumpmässiga alkohol- och drogtester


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm