Våra tjänster

SBB söker en Transaktionstrainee till Stockholm Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) grundades av Ilija Batljan 2016.

SBB:s fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och utvecklingsfastigheter i Norden.
SBB skall vara en långsiktig partner till den offentliga sektorn i Norden.

Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem och en utmaning för Sverige. SBB vill bidra till att skapa nya bostäder, antingen genom fastighetsutveckling eller genom att hitta mark där det går att bygga bostäder.

Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan SBB fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största fastighetsbolag för bostäder och samhällsfastigheter.
Mer info om oss, våra medarbetare och fastigheter finns på www.sbbnorden.se

Är du i början av din karriär och vill arbeta med transaktioner?

För rätt person ges nu möjligheten att arbeta i ett engagerat transaktionsteam på ett av branschens mest transaktionsintensiva bolag.

Om tjänsten

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) söker dig som är i slutskedet av din kandidat- eller masterutbildning, har god analytisk förmåga, ett genuint intresse för fastigheter och den finansiella marknaden samt är prestigelös. Som medarbetare i transaktionsteamet ingår du i en liten grupp där du ges mycket eget ansvar samt stora utvecklingsmöjligheter.
Arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom SBB såsom Förvaltning, Projektutveckling och Finansiering. Tjänsten är anpassningsbar till antingen en deltid- eller heltidstjänst där fokus ligger på att hitta rätt person. Placering kommer att vara på bolagets huvudkontor vid Strandvägen i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera transaktioner och sammanställa beslutsunderlag inför köp och försäljningar
  • Bistå i transaktionsprocessen från initial utvärdering till closing
  • Bistå med informationsinhämtande och sammanställningar till värdering av fastighetsbeståndet
  • Utveckla kalkylmodeller och analysverktyg

Kvalifikationer och önskad kompetens

  • Kandidat/Masterexamen inom finansiell ekonomi, nationalekonomi och/eller Civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi eller likartad utbildning
  • Mycket goda kunskaper av Microsoft Officepaketet, gärna kunnig inom Excel
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; såväl på svenska som på engelska
  • Mycket god analytisk förmåga och förmåga att tänka ”utanför boxen”

För att trivas i rollen bör du uppskatta ansvarstagande samt en flexibel och entreprenöriell företagskultur där det är högt både i tempo och tak och där du har möjlighet att ta egna initiativ och påverka både din egen och bolagets utveckling. Som person är du engagerad, initiativrik, stresstålig och ansvarstagande med en god social kompetens. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt, har ett högt personlig driv och en arbetsmoral med en stark vilja att lära nytt.

Din ansökan

Ta chansen att arbeta på ett framgångsrikt fastighetsbolag! Välkommen med din ansökan för tjänsten via https://sbbnorden.se/jobba-hos-oss/. Frågor besvaras av Ji-Sun Lundbom, tel. +46 70-251 56 71 eller mail, hr@sbbnorden.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 januari.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm