Våra tjänster

Teknisk förvaltare till SFV Lund


Ref 74-2051/18

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

SFV Lund förvaltar besöksmål, statliga byggnadsminnen, donationsfastigheter, residens och många andra spännande byggnader i det statliga beståndet i Skåne samt delar av Halland.
Våra fastigheter erbjuder oss ett varierat arbete i spännande kulturhistoriska miljöer.

Kontoret är placerat i Lund och består i dagsläget av en fastighetschef, två förvaltningsassistenter, en ekonom samt 4 tekniska förvaltare. Fastighetsområdet har idag köpt drift. Nu behöver vi förstärka vår grupp med en teknisk förvaltare.

Din roll

I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhållsplanering, underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästanpassningar. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med underhållsplanering och projekt av mycket varierande art och du kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling. Naturligtvis samarbetar du även med förvaltningsområdets övriga personal. En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, extern driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare.

Byggnaderna är till större del byggnader med stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Underhållsåtgärder görs ofta i nära samarbete med antikvarisk kompetens. Modern funktionalitet, komfort och teknik är också en viktig del. Vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar.

Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende t ex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetschefen.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning eller KY-utbildning med inriktning mot bygg/fastighet alternativt har du förvärvat liknande kunskaper genom praktisk erfarenhet inom området. Du har flerårig erfarenhet av att arbetat med förvaltning. Du har kunskaper inom upphandling, projektledning, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi.
Goda datakunskaper är en förutsättning för tjänsten, tidigare erfarenhet av LOU är meriterande.

Som person är du strukturerad, affärsmässig och har ett helhetsperspektiv och ett kundorienterat arbetssätt. Du har ett eget driv och är resultatorienterad och är också prestigelös och bra på att samarbeta.

B-körkort är ett krav då det blir en del resor i tjänsten.

Mer information

SFV tillämpar normalt provanställning

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Sista ansökningsdag är 2019-01-27 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Vi värnar om de principer som gäller för alla statsanställda och som utgör den gemensamma värdegrunden för oss inom staten: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service. Våra ledord mod, respekt och glädje, som tillsammans med den statliga värdegrunden präglar vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet.

Kontaktpersoner

Maria Nordh

Fastighetschef

010-478 73 41

maria.nordh@sfv.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm