Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Ref 74-834/18

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation inom fastighetsområde Djurgården och söker därför en teknisk förvaltare.

Fastighetsområde Djurgården förvaltar några av Sveriges välkända museer bla Vasamuseet, Naturhistoriska riksmuseet, Sjöhistoriska museet, Etnografiska museet, Historiska museet, Thielska Galleriet och andra byggnader som Manillaskolan, Bergianska trädgården och Kv Krubban på Östermalm.

Din roll

I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästuppdrag. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med projekt av mycket varierande art och kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling.

Naturligtvis samarbetar du nära med förvaltningsområdets andra tekniska förvaltare, förvaltningsstab och driftorganisation. En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, egen driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare. Du gillar att jobba på en arbetsplats med högt tempo.

Byggnaderna är byggnader med stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Modern funktionalitet, komfort och teknik är också en väldigt viktig del. Vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar.

Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende t ex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetschefen.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning eller KY-utbildning med inriktning mot tekniska installationer alternativt har du förvärvat liknande kunskaper genom praktisk erfarenhet inom området. Vi ser att du har arbetat några år med fastigheter och har erfarenhet av att driva och leda projekt. Du har kunskaper inom upphandling, projektledning, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du prestigelös och bra på att samarbeta. Du har ett eget driv, är resultatorienterad, intresserad av att hitta tekniska lösningar, strukturerad, affärsmässig och har ett helhetsperspektiv och ett kundorienterat arbetssätt.

Mer information

SFV tillämpar normalt provanställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00.

Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.
Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi värnar om de principer som gäller för alla statsanställda och som utgör den gemensamma värdegrunden för oss inom staten: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service. Våra ledord mod, respekt och glädje, som tillsammans med den statliga värdegrunden präglar vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet.

Sista ansökningsdag är 2018-05-27 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV.

Kontaktpersoner

Mary Anne Vardy
Fastighetschef
010-478 72 62
maryanne.vardy@sfv.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm