Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Ref 74-833/18

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation inom fastighetsområde Göteborg och söker därför en teknisk förvaltare. Fastighetsområde Göteborg förvaltar historiska miljöer som t ex Carlstens fästning, Bohus fästning, Varbergs fästning och Älvsborgs fästning, Göteborgs residens, Världskulturmuseet, Läckö slott, Göteborgs universitets huvudbyggnad, Hamneskär med fyren Paternoster, m fl objekt.

Fastighetsområdet har sitt lokalkontor i centrala Göteborg och gruppen består av sex förvaltare, en administratör, en ekonom, och en fastighetschef. Du är placerad i Göteborg, men tjänsten innebär resor till våra objekt huvudsakligen inom fastighetsområdet som sträcker sig från södra Värmland via Västra Götaland och ner till Varbergs fästning i Halland. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm.

Din roll

I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästuppdrag. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med projekt av mycket varierande art och kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling. Naturligtvis samarbetar du även med fastighetsområdets andra förvaltare, driftentreprenörer och övriga medarbetare. Du har nära kontakt med hyresgäster och leverantörer, och är ett byggnadstekniskt stöd åt fastighetschefen och andra kollegor.

En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, extern driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare. Du gillar att jobba på en arbetsplats med högt tempo och kommer att ingå i en grupp med ca 10 kollegor.

Byggnaderna du kommer att arbeta med har stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Modern funktionalitet, komfort och teknik är också en väldigt viktig del och vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar.

Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende t ex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning alt. KY-utbildning med inriktning på bygg/fastighet och underhåll eller motsvarande, alternativt har du en gedigen erfarenhet inom området. Du har flerårig praktisk erfarenhet inom fastighetsunderhåll och har skaffat dig god insikt i hur byggprojekt styrs. Du har också kunskaper inom upphandling, projektledning, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi. Klart meriterande är erfarenhet av fastighetsunderhåll inom det kulturhistoriska området likaså erfarenhet av projektledning (gärna ur flera roller såsom beställar-, konsult eller entreprenörsperspektiv) samt kunskap om LOU.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, affärsmässig och har ett helhetsperspektiv med ett kundorienterat arbetssätt. Vidare har du ett eget driv, är resultatorienterad, prestigelös och bra på att samarbeta. Du har förmågan att arbeta självständigt men trivs i möten med interna och externa intressenter. byggnader till att svara upp på de krav som ställs för bedrivande av våra hyresgästers verksamheter.

B-körkort är ett krav då det blir en del resor i tjänsten.

Mer information

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

I denna rekrytering samarbetar vi med Upgraded People. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Adrian Andersson, tfn 0731 – 58 79 88. För ytterligare information om tjänsten kontakta fastighetschef
Maria Hallberg 010 – 478 75 09.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2018-05-27.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm