Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Fastighetsområde Stockholms slott förvaltar Stockholms slott, Hovstallet, Svartsjö slott och Drottningholms slott med tillhörande byggnader. Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation och söker därför en teknisk förvaltare med huvudsaklig placering på Drottningholm. Hos oss får du möjlighet till ett intressant och utmanande arbete i fantastiska miljöer där du får ett stort ansvar för fastigheter och hyresgäster.

Din roll

I rollen som teknisk förvaltare fungerar du som projektledare för underhålls- och restaureringsprojekt inom världsarvet Drottningholm med tillhörande byggnader. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med arbetsuppgifter av varierande art och leder självständigt projekt av varierande storlek. I ditt ansvar ligger att inventera underhållsbehov, budgetera, planera, upphandla enligt LOU, bygg- och projektleda samt att följa upp fastigheterna och projekten.
Du har nära kontakt med brukare och är en viktig länk mellan brukare, konsulter, entreprenörer, drift, förvaltning och SFV:s övriga verksamhetsgrenar.

SFV:s byggnader har höga kulturhistoriska värden vilket kräver en noggrann och varsam hantering. Modern funktionalitet, komfort och teknik är också viktiga delar. Vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar. Som teknisk förvaltare deltar du i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du följer upp verksamheten avseende t ex miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetsförvaltaren.

Din profil

Vi söker dig med arkitektutbildning eller annan teknisk högskoleutbildning som tex civilingenjör. Du har arbetat några år med fastigheter och har dokumenterade kunskaper om kulturhistoria/byggnadsvård. Du har erfarenhet av att driva projekt i sammansatta organisationer. Du har även allmänna kunskaper om upphandling, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi. Då området även har stora parkområden är det meriterande om du har kunskaper om mark- och landskapsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, trygg, lösningsinriktad och relationsskapande.

Mer information

SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning ska ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Sista ansökningsdag är 2019-09-26 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm