Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Ref 1690/19

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation inom fastighetsområde Regeringsbyggnader och söker därför en teknisk förvaltare.

Fastighetsområde Regeringsbyggnader förvaltar cirka 219 000 kvm uthyrbar yta, vilket omfattar tio kvarter i södra Klara och Centralposthuset på Vasagatan. Merparten av lokalerna hyrs ut till Regeringskansliet. Bland hyresgästerna finns även kommersiella och publika verksamheter såsom butiker, restauranger och två museer. Fastighetsområdet förvaltar även statsministerns bostäder Sagerska och Harpsund.

Din roll

I rollen som teknisk förvaltare ansvarar du för underhålls- och investeringsprojekt samt hyresgästuppdrag. Du arbetar långsiktigt och affärsmässigt med projekt av mycket varierande art och kommer även själv att leda projekt. I ditt ansvar ligger att budgetera, planera, upphandla, samordna, byggleda och följa upp projekten. I din roll ingår också att avropa tjänster enligt lagen om offentlig upphandling. Naturligtvis samarbetar du även med förvaltningsområdets andra tekniska förvaltare och driftorganisation. En viktig del är också att vårda våra kundrelationer samt vara en länk mellan hyresgäst, brukare, egen driftorganisation, övriga förvaltningen och externa/interna projektledare. Du gillar att jobba på en arbetsplats med högt tempo.

Byggnaderna är till viss del byggnader med stora kulturhistoriska värden, vilket kräver en noggrann och varsam hantering för att bevaras inför framtiden. Modern funktionalitet, säkerhet, komfort och teknik är också en väldigt viktig del. Vi arbetar ständigt med energieffektivisering, långsiktig hållbarhet och tekniska förbättringar.

Vidare kommer du att delta i verksamhetsplanering och budgetarbete. Du ansvarar också för att arbeta i verksamheten med uppställda mål avseende t ex god miljö, kvalitet, kulturarvsfrågor och nöjd kund. Du rapporterar till fastighetsförvaltaren.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning eller KY-utbildning med inriktning mot bygg/fastighet alternativt har du förvärvat liknande kunskaper genom praktisk erfarenhet inom området. Du har kunskaper inom upphandling, projektledning, byggnadsteknik, entreprenadjuridik samt ekonomi. Det är meriterande om du har arbetat något eller några år med fastigheter och har erfarenhet av att driva och leda projekt. Det är också meriterande om du har arbetat i projekt av större omfattning och med höga krav på säkerhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och har ett kundorienterat arbetssätt. Du är trygg i din yrkesroll och är bra på att samarbeta.

Mer information

SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning ska ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00.

Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Sista ansökningsdag 2019-08-28

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Charlotta Andersson Lund
010-478 70 00
charlotta.andersson@sfv.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm