Våra tjänster

Skatteexpert, Fastighetsägarna Sverige

Stockholm, Sweden

Vill du jobba med spännande och kvalificerade skattefrågor hos en aktiv samhällsaktör och i en organisation vars syfte är att driva och utveckla fastighetsbranschen? Vi söker dig som vill bli en viktig del av vårt team med näringspolitiska experter.

Om rollen

Du kommer att företräda Fastighetsägarna i kontakter med myndigheter och andra organisationer gällande näringspolitiska och skattefrågor. Tillsammans med dina kollegor driver du opinionsbildning och branschnormering och du ansvarar för remissyttranden inom skatteområdet.

En stor del av rollen innebär att driva projekt gällande näringspolitiska frågor inom ramen för främst skatt. Du genomför analyser och utredningar samt stöttar kollegor i kommunikationsinsatser i form av underlag för artiklar och rapporter. Du har löpande kontakter med myndigheter, företag och organisationer som verkar inom området skatt. Självklart har du också löpande kontakter med regionföreningarna och enskilda medlemsföretag för att främja intern kunskapsdelning och kompetensutveckling.

Vem är du?

Eftersom vi driver opinionsbildning och påverkansarbete är det viktigt att du trivs med att jobba nära näringspolitiken och har ett intresse för fastighetsbranschen och dess utveckling. Du är en talang inom ditt område! Du som söker är utbildad jurist eller civilekonom med flera års relevant arbetslivserfarenhet från revisionsbyrå, advokatbyrå, skatteverket, domstol, regeringskansliet eller motsvarande. Du är trygg med att etablera nya relationer och bredda ditt kontaktnät – men även att nyttja ditt befintliga nätverk.

Du har erfarenhet av att självständigt driva och medverka i projekt och trivs med att arbeta och agera självständigt där du använder dina kollegor för att skapa dialog och rådfråga. Att du har ett starkt intresse av näringspolitik och då även en ambition om att jobba näringspolitiskt är en självklarhet för att trivas i rollen och hos oss.

Varför ska du välja oss?

Som skatteexpert hos oss får du möjlighet att jobba med spännande och kvalificerade skattefrågor hos en viktig samhällsaktör och i en organisation vars syfte är att driva och utveckla fastighetsbranschen på nationell och EU-nivå. Du har alla möjligheter att fördjupa dig inom fastighetsbranschen och bli en expert inom området. På Fastighetsägarna Sverige är vi 12 medarbetare och inom federationen Fastighetsägarna har du 150 kollegor runt om i landet som arbetar med juridiska frågor, näringslivspolitiska frågor och kommunikation. Möjligheterna för personlig utveckling är stora.

Du kommer att sitta i trevliga lokaler på Drottninggatan mitt i centrala Stockholm. Hos oss värderar vi balansen i livet och vi erbjuder flexibla arbetstider och 38 timmars arbetsvecka. Kulturen hos oss präglas av prestigelöshet och stor vikt läggs vid trivsel och ett gott samarbete mot gemensamma mål.

Om Fastighetsägarna Sverige

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Vi representerar drygt 15 000 medlemmar med bostäder, lokaler, handelsplatser och samhällsfastigheter. Genom att vara en rikstäckande organisation ger vi våra medlemmar en styrka att driva frågor på riksnivå mot regering, riksdag och andra organisationer. Det gör att den enskilde fastighetsägarens röst hörs. Genom att samtidigt arbeta lokalt, och erbjuda en rad tjänster, ger vi våra medlemmar stöd i deras vardag. Allt för att de ska kunna erbjuda sina hyresgäster ett bra boende och goda arbetsmiljöer. Vi tar initiativ till och stöder utvecklingsverksamheten inom fastighetsområdet på såväl nationell som internationell nivå.

Sök!

Har du frågor om tjänsten kontakta Sophie Lempert, Rekryteringspartner Harvey Nash, på sophie.lempert@harveynash.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 augusti.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm