Våra tjänster

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom med erfarenhet från fastighetsbranschen

Gillar du siffror, ordning och reda och att leverera hög kvalitet i tid? Ser du livet från den ljusa sidan och är noggrannhet ett av dina ledord? Då vill vi gärna höra mer om dig!

På AMF Fastigheter jobbar vi med mer än bara fastigheter. Vår vision är att skapa stadsrum där människor vill vara. Det innebär att vi har mycket mer än våra fastigheter för ögonen, vi ser även till helheten och skapar hela kvarter som lyfter staden. Vi ser oss ständigt om efter nya möjligheter att utveckla både staden, samarbeten med andra och oss själva. Genom att jobba med oss får du chansen att vara med om spännande stadsutvecklingsprojekt som påverkar oss alla som bor, jobbar, handlar och lever i staden.

Som redovisningsekonom hos oss ansvarar du självständigt för den löpande redovisningen i ett antal av koncernens fastighetsägande bolag. Du tillhör ekonomiavdelningen med tretton medarbetare och rapporterar till Ekonomichefen. Din framgång blir förmågan att se till helheten i hanteringen av en variation av arbetsuppgifter, där du blir delaktig i att driva arbetet med den ekonomiska rapporteringen.

Dina dagar kan bland annat bestå av att:

 • Upprätta och ansvara för den löpande bokföringen
 • Utföra kontoavstämningar månads- och kvartalsvis för bolagen
 • Upprätta momsavstämning och momsdeklaration för bolagen
 • Upprätta årsbokslut och årsredovisningar för bolagen
 • Involverad i framtagandet av koncernredovisning och rapportering till moderbolaget AMF Pensionsförsäkring AB
 • Upprätta inkomstskattedeklarationer för bolagen
 • Vara delaktig i förbättringar och effektiviseringsprojekt på avdelningen
 • Vara delaktig i bevakningen av lagar och regelverk för såväl redovisning som skatt
 • Första kontaktpersonen vid frågor rörande de bolag du ansvarar för

Personliga egenskaper och erfarenheter

Miljön hos oss präglas av dynamik, innovation och viljan av att driva saker framåt. Vi hoppas att du har samma drivkraft som vi har och att du är bra på att hitta lösningar som skapar resultat både i stort som smått. Med din erfarenhet ser du nya möjligheter och vågar ifrågasätta, dels för att du kan redovisning på dina tio fingrar och dels för att du alltid strävar efter att leverera hög kvalitet i tid.

Du får gärna vara en god lyssnare, för vår övertygelse är att vi blir bättre om vi förstår våra kunders och varandras behov. Den egenskapen, tillsammans med samarbetsförmåga sätter vi stor vikt vid då du har många kontaktytor, både interna och externa, i vardagen.

I övrigt ser vi gärna att du har:

 • Högskoleutbildning inom redovisning eller motsvarande kompetens
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning inom fastighetsbranschen Arbetat brett med redovisning och har erfarenhet av allt ifrån löpande bokföring till att självständigt kunna göra ett bokslut
 • Erfarenhet av årsbokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Kunskap om koncernredovisning i enlighet med IFRS
 • God vana av att arbeta i Excel
 • Förmågan att se möjligheter i att skapa och utnyttja ett effektivt systemstöd

Det här erbjuder vi

Väljer du att jobba med oss så kommer vi göra allt för att du ska trivas. Förutom roliga och utmanande arbetsuppgifter så erbjuder vi bland annat:

Spännande projekt. Vi skapar stadsrum där människor vill vara – det innebär att du får vara med och utveckla och förvalta projekt i samarbete med Stockholm stad, våra hyresgäster, leverantörer och samarbetspartners.

Ett coachande ledarskap. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit.

Möjligheter att testa och lära nytt. Hos oss utvecklas du i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker.

Flexibel arbetsplats. Ja, vi tror att arbetsplatsen inte alls behöver vara knuten till kontoret. Det kan vara på ett café, ute hos kund eller i en hotellobby. Givetvis är dina arbetsverktyg anpassade utifrån det.

Schysst kontor. Vi sitter mitt i city, på Regeringsgatan. Hela kontoret präglas av att vi utgår från varje individs behov och kompetens. De flesta av oss träffas dagligen på kontoret. Vi gör det för att vi gillar miljön och tycker om att umgås med varandra.

Härliga kollegor. Vi tycker det är kul på jobbet och vi tror att det märks i våra dagliga kontakter.

Läs mer om hur det är att jobba med oss på amffastigheter.se/om-oss/jobba-med-oss

Hur ansöker du?

Om du har några ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Dahlstrand, marie.dahlstrand@amffastigheter.se eller 08-696 631 53.

Läs mer om tjänsten och sök här. Sista ansökningsdag är den 24 februari. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med ca 40 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. AMF Fastigheter utvecklar och förvaltar kontor och handelsplatser samt arbetar aktivt för en levande och aktiv stad. AMF Fastigheters vision är att göra stadsrum där människor vill vara.

Fackliga representanter är Lisa Pettersson Noord för Akademikerna och Micael Thorselius för FTF.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm