Våra tjänster

Projektledare för den Smarta staden

Ref Sam 927/2018

”I den smarta staden skapar innovationer, digitalisering och miljö- och klimatteknik möjligheter att möta samhällets utmaningar på ett effektivt och hållbart sätt. Tätorterna ska vara goda livsmiljöer för människor att leva i utan att för den skull slösa på jordens resurser. Hållbar utveckling är med andra ord en viktig utgångspunkt för smarta städer.”

Så definierar regeringen den smarta staden. Örebro kommun medverkar just nu i flera nationella digitaliseringsprojekt, bland annat inom Digital samhällsbyggnadsprocess och en pilot för en Digital Tvilling, för att bli en av de banbrytande kommunerna, detta i en tid som kräver mer nytänkande än någonsin.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill projektleda Örebro kommuns arbete med en av de mest spännande frågorna – hur skapar vi det smarta Örebro?

Vi har en stark tillväxt, kraftig befolkningsökning och några av landets bästa universitetsutbildningar. Vi arbetar enligt den omtalade Örebromodellen där god planberedskap och långsiktighet kombinerat med flexibilitet och proaktiva arbetssätt är nycklarna till framgång.

I en kommun som utvecklas är behovet av nya bostäder, verksamheter och övrig samhällsservice stort. På Stadsbyggnad levererar vi förutsättningar för kommunen att växa genom planering och markförsäljning. Som projektledare för den smarta staden arbetar du inom Mark- och exploateringsavdelningen och ansvarar för styrning av projekt av olika karaktär inom ramen för programnämnd samhällsbyggnads uppdrag. Du omvärldsbevakar, hämtar inspiration och idéer från internationell som såväl nationell nivå och omsätter detta på kloka sätt i Örebro kommun

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • projektleda samhällsbyggnadsprojekt av olika karaktär och omfattning inom smarta städer och digitalisering
 • samordna och leda arbetet i olika projektgrupper
 • bidra i att utveckla arbetet och öka kompetensen kring digitala lösningar i samhällsbyggnadsprojekt
 • samarbeta med förvaltningens geodatastrateg och geodataenhet
 • ingå i och utveckla verksamheten i samarbeten med andra delar av kommunens verksamhetsområden, kommunala bolag och andra externa parter
 • hantera ekonomin kopplat till uppdraget, förstå investeringsekonomi och återverkningar på driftsekonomi
 • bidra med kompetens genom hela samhällsbyggnadsprocessen i olika projektgrupper  

Kompetenskrav

 • akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning
 • erfarenhet av projektledning

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga då samarbete sker med såväl konsulter som kollegor, med olika perspektiv och kompetenser. Du ska både fungera i samarbete i grupp men även ha förmåga att arbeta självständigt och driva ditt arbete med tydligt leveransfokus. I arbetet krävs en förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat samt att du snabbt kan sätta dig in i nya områden. Du har en god problemlösningsförmåga, har ett helhetsperspektiv och är flexibel då förutsättningar förändras. Du kan dessutom kommunicera väl i tal och skrift på svenska och kan vid behov använda engelska i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande

 • tidigare arbetat med projektledning, gärna inom politiskt styrd verksamhet
 • erfarenhet av arbete med smarta städer
 • utbildning inom projektledning

Omfattning och tillträde

Tillsvidareanställning, 100 %
Tillträde: snarast enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontoret ligger vid Örnsro men flyttar snart till ett nytt kontorshus vid centralstationen. Idag är vi cirka 140 anställda, varav cirka 50 personer inom Mark- och exploateringsavdelningen. Du kommer att tillhöra projektledningsenheten som kommer att bestå av cirka tio medarbetare som arbetar med stadsbyggnadsprojekt, mark-, miljö och byggprojekt, samhällsbyggnadsprojekt samt smarta städer.

Läs mer om några av de pågående projekten på www.orebro.se/byggorebro.

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 januari 2019.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Kontaktpersoner

Erik Blohm

Avdelningschef Mark och exploatering

019-21 12 80

SACO .

Facklig Expedition

019-21 30 96

Vision, Avdelning 012

Facklig expedition

019-21 11 93


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm