Våra tjänster

Projektledare

Hos oss får du som projektledare ett övergripande uppdrag att självständigt planera och leda ny- och ombyggnadsprojekt för att skapa trygga och hållbara lärmiljöer åt Uppsala kommuns barn och unga! Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Skolfastigheter! Vi är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Uppsala växer och vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi de närmaste fem åren planerar att investera fem miljarder kronor i att bygga nya förskolor/skolor och rusta befintliga.

Ditt uppdrag

Tjänstens övergripande uppdrag är att självständigt planera och leda ny- ombyggnadsprojekt i enlighet med skolfastigheters process och i enlighet med vår affärsidé på ett sådant sätt att det bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande.

Ansvarsområden/Uppdrag:

  • Självständigt planera och driva projekt för ny- och ombyggnationer av skolor och förskolor i projektets alla faser och rapportera till projektchef
  • Resultat- och budgetansvar för projekt genom hela projektprocessen
  • Att i rollen som projektledare medverka för utveckling av projektavdelningens rutiner och processer
  • Avropa tjänster samt medverka i att upphandla entreprenader enligt LOU
  • Ansvara för och proaktivt hantera risker i projektet

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har även en grundläggande projektledarutbildning. Det är meriterande om du har en grundläggande ledarskapsutbildning. Du har minst 3 årig erfarenhet av att ha arbetat som projektledare i ny- ombyggnadsprojekt samt erfarenhet i att självständigt driva ny- och ombyggnadsprojekt i projektets alla faser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning i samverkansentreprenader och av att ha arbetat i en beställarorganisation. Du har goda kunskaper inom projektadministration och projektekonomi och har B-körkort. Önskvärt om du har kunskaper i upphandling enligt LOU.

Du har en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi ser även att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Annika Burström, projektchef, 018-727 40 56
Lisa Arnoldsson, HR-generalist, 018-727 45 75


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm