Våra tjänster

Projektchef

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vårt arbete handlar om att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas – idag och i framtiden. Vår inriktning är att långsiktigt äga, utveckla och förvalta framför allt handels- och kontorsfastigheter. Vi finns huvudsakligen i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö, där vi driver utvecklingen och förvaltningen med egen kompetent och engagerad personal. Tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetspartners får vi platser att utvecklas och växa med en vision om att alla vill leva i vår stad.

Atrium Ljungberg har utvecklat platser under en lång tid och vi har många spännande möjligheter och projekt framför oss! Vi söker därför en Projektchef som vill vara med och driva våra projekt i Stockholm och därmed bidra till att utveckla våra platser i enlighet med vår vision – Alla vill leva i vår stad!

Som Projektchef är du en del av vårt affärsområde Projekt som driver våra projekt från vision till färdig produkt. Du har som Projektchef ett strategiskt och övergripande ansvar för byggprojekten inom ditt marknadsområde där du med ett coachande ledarskap leder ditt team bestående av Projektledare, som i sin tur ansvarar för att projektleda genomförandet av projekt och/eller delprojekt oftast i CM-form. Då våra Projektledare har högt mandat att självständigt driva och fatta beslut inom sina projekt ser vi att du som Projektchef leder dina medarbetare enligt uppsatt strategi och bolagets värderingar. Det är genom ditt ledarskap som vi ser att du säkerställer att ditt marknadsområde levererar uppsatta projektmål. Du bidrar med ett övergripande perspektiv av marknadsområdet samt din gedigna erfarenhet inom projektledning av byggprojekt.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som Projektchef följer du upp verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv samt upprättar kvartalsvis budget och reviderade helårsprognoser. Du rapporterar till Affärsområdeschef Projekt.

Du kommer även att exempelvis:

  • Strategiskt arbeta med externa parter såsom projektörer och entreprenörer samt samverka med kollegor på bl.a. affärsutveckling, projekt samt förvaltning.
  • Kontinuerligt uppdatera Affärsområdeschef Projekt gällande förändringar i verksamheten inom gruppen, exempelvis upphandlingssituation, produktionskostnader, byggkonjunktur och marknadsläge mm.
  • Kontinuerligt verka för att verksamheten inom affärsområde Projekt successivt förbättras och utvecklas.
  • Delta i tidiga skeden i projekt inom ditt marknadsområde samt vara affärsområde Projekts representant i respektive projekts utredningsgrupp. I gruppen bidrar du med din kompetens för genomförande och byggbarhet och säkerställer att projektet ges rätt förutsättningar.
  • Vid behov självständigt projektleda projekt

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen inom byggteknik samt en mångårig arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom bygg-/fastighetsbranschen där du har haft personal- och resultatansvar. Du är vidare van att driva byggprojekt, gärna i CM-form.

Personliga egenskaper

Som person söker vi dig som har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete samtidigt som att du genom din ledarskapsförmåga och ditt intresse för människor kan motivera samt peka ut riktningen för dina medarbetare. Du är en ledare som motiveras av att få andra att utvecklas! Du är vidare en analytisk och resultatorienterad person som visar på en god affärsmässighet. Då rollen innefattar stora kontaktytor ser vi även att du är duktig på att samverka och skapa goda relationer, internt såväl externt.

Atrium Ljungberg är ett bolag som genomsyras av värderingarna; långsiktighet, samverkan, pålitlighet och innovativt tänkande. Vi söker dig som vill leva och leda andra i enlighet med dessa!

Ansökan

Är du vår nya Projektchef? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag! Vi kommer att behandla ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan annonsen tas ned.

Vi tar inte emot ansökningar via e-mail men om du önskar mer information eller har frågor om tjänsten, vänligen kontakta HR Business Partner Emelie Gustafsson, emelie.gustafsson@al.se.

Välkommen med din ansökan!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm