Våra tjänster

Områdestekniker

AB Stockholmshem, Boende & Lokaler, Distrikt Sydväst, FO 6

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 350 personer. Läs mer på www.stockholmshem.se.

Brinner du för service och är en professionell fixare? Då kanske du är vår nya områdestekniker! Distrikt sydväst ingår i avdelningen Boende & Lokaler där våra fastigheter är uppdelade i tre geografiska distrikt, Sydväst, Sydöst och Innerstad/Västerort. I distrikt Sydväst ingår vårt samlade bostadsbestånd i sydvästra förorterna och kontoret är placerat i Skärholmens centrum.

Vi erbjuder

Hos oss blir du del av en kundnära organisation som också månar om sina medarbetare. Stockholmshem strävar efter att främja en god social och organisatorisk arbetsmiljö med ett öppet arbetsklimat där medarbetare känner delaktighet, engagemang och trivsel på sin arbetsplats. Att satsa på friskvård och hälsoarbete är ett sätt för oss att verka för ett hållbart arbetsliv med friskare medarbetare och vi erbjuder bland annat ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Som områdestekniker ansvarar du för att ge förstklassig service till våra hyresgäster och åtgärda fel i lägenheten och allmänna utrymmen. Du har även koll på drift, skötsel, löpande underhåll och den allmänna ordningen i området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Med ett gott bemötande genomföra professionell service och reparationer i lägenheten och allmänna utrymmen.
  • Rondera allmänna utrymmen och utemiljön.
  • Snabbt åtgärda felanmälningar.
  • Göra beställningar och uppföljning av externa jobb.
  • Ge service till hyresgästerna gällande boendefrågor och ordningsregler vid lägenhetsbesök.
  • Medverka vid välkomstbesök.
  • Spontanförsälja ”Fint hemma” till hyresgäster vid lägenhetsbesök.
  • Föreslå förebyggande underhåll.
  • Utföra förebyggande brandskyddstillsyn i fastigheterna.
  • Utföra särskilda inventeringar av exempelvis paraboler, förråd m m.

Kompetens och yrkeserfarenhet

Du har gymnasial utbildning med inriktning mot fastighetsservice eller motsvarande yrkeserfarenhet.

Tjänsten kräver även B-körkort för bil med manuell växellåda. Du ska ha ett tekniskt intresse för fastigheter samt en vilja att lära dig och utvecklas i rollen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med grönytor. Du har också god datorvana och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att tala engelska och det är meriterande om du även behärskar fler språk.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en person som har en god samarbetsförmåga och bidrar till en bra laganda i gruppen. Du lyssnar, är lugn och samarbetsinriktad. Du har ett intresse och förmåga att hjälpa andra och vill hitta lösningar. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv likväl som andra. Du tar ansvar för din uppgift och driver självständigt dina arbetsuppgifter och processer till avslut.  

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Michael Bergman på tel. 08-508 39 628. Facklig representant för Kommunal är Börje L Eriksson, tel. 08-508 39 233.

Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2019 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm