Våra tjänster

Områdeschef

Brinner du för fastighetsförvaltning, verksamhetsutveckling och ledarskap?

Vi söker dig som är en erfaren ledare med kunskap och intresse för fastigheter, människor och ekonomi.

Stockholmshem söker en områdeschef till förvaltningsområde 10. Inom förvaltningsområde 10 förvaltas de fastigheter som vi hyr ut till SHIS Bostäder samt våra projektfastigheter. SHIS Bostäder har Stockholms stads uppdrag att erbjuda bostäder för personer som har svårigheter att få ett eget hyreskontrakt på den ordinarie bostadsmarknaden. Stockholmshem äger de flesta fastigheter där de bedriver verksamhet och i dagsläget hyr vi ut cirka 3 000 lägenheter. Projektfastigheter är de fastigheter som köps in för att sedan rivas för uppförande av nyproduktion, i dagsläget förvaltar vi åtta projektfastigheter som är kontors-och industrifastigheter.

Tjänsten

Som områdeschef är uppdraget att förvalta och långsiktigt utveckla Stockholmshems fastigheter inom förvaltningsområdet. Du leder ett förvaltningsteam och har personalansvar för 3 kundförvaltare. Du jobbar mot Stockholmshems övergripande mål som är nöjda kunder, hållbara bostadsområden och hållbar ekonomi.

Tjänsten innebär att du har ett fastighetsägaransvar och ett ekonomiskt ansvar, där du bland annat följer upp och analyserar ekonomiska nyckeltal, tar fram och följer upp områdesplaner och flerårig underhållsplan. Du agerar beställare av underhållsprojekt och ansvarar för att ta över nyproduktion i förvaltning. I dina arbetsuppgifter ligger även att säkerställa daglig drift och service och att följa upp extern entreprenör för fastighetsskötsel.

Kvalifikationer

  • Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning, teknik, ekonomi eller annat relevant område.
  • Du har flerårig erfarenhet av fastighetsförvaltning.
  • Du har erfarenhet av ledarskap med personalansvar.
  • Erfarenhet av förvaltning av specialbostäder, projektfastigheter och kommersiella fastigheter är meriterande.
  • Erfarenhet från att vara beställare av byggprojekt är meriterande.
  • Du har B-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du har god ledarskapsförmåga där du leder och motiverar genom att skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att kunna samarbeta såväl internt som externt. Att jobba med ständiga förbättringar och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare är något du värderar högt. Du har en ekonomisk medvetenhet och tar hänsyn till det större perspektivet samtidigt som du arbetar med mål och fokusera på resultat.

Vi erbjuder dig

Hos Stockholmshem får du spännande och utmanande arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter. Det innebär bland annat utbildning och kompetensutveckling inom branschen och företaget. Hos oss trivs man på jobbet; i medarbetarenkäten inom Stockholm stad har vi genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Ansökan

Om du tycker att tjänsten som områdeschef passar in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan senast den 24 februari.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sandra Bergman, HR-specialist på tel 08-508 39 124. Har du frågor kring rollen är du välkommen att kontakta Charlotte Lundqvist, Chef Lokaler, på tel: 08-508 39 350. Facklig representant för Vision är Patrik Gavander, tel. 05-508 39 611.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholmshem är Stockholms största bostadsföretag. Hos oss bor drygt 50 000 stockholmare – vilket är lika många som i en mellanstor svensk stad, eller mer än fem procent av stadens alla invånare.

Stockholmshem bildades 1937 och har sedan dess varit en av de största aktörerna i huvudstadens utbyggnad och framväxt. I över 80 år har vi skapat nya bostadskvarter och hem till stockholmarna.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm