Våra tjänster

Framtidsföretagen – så rekryterar vi

Företag i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn vittnar om att det är en stor utmaning att hitta rätt personal, och personal överhuvudtaget. Efterfrågan på folk är utan tvekan betydligt större än utbudet och det krävs både engagemang och satsning när ny personal ska rekryteras. Vi frågade tre framtidsföretag hur de går tillväga när de rekryterar.

 

asa_myrin_dios

Åsa Myrin, HR-generalist, Diös Fastigheter:

– När vi rekryterar så använder vi oss av olika digitala medier och sociala forum så som LinkedIn och Facebook där vi snabbt brukar få spridning om vi har lediga tjänster ute. Diös medarbetare är snabba att dela platsannonser och tipsa om kandidater, ofta kan det vara hemvändare som bott några år i Stockholm men nu vill flytta hemåt till kanske Luleå, Umeå eller Östersund.

 

Lina_bergman_180

Lina Bergman, HR-roll inom rekrytering/attraktiv arbetsgivare, Klövern:

– På Klövern använder vi oss av olika tillvägagångssätt i syfte att försöka attrahera och rekrytera nya medarbetare. Vi använder oss dels av klassiska platsannonser där vi annonserar på vår egen hemsida men också på flertalet andra digitala medier och webbplatser. På Klövern har vi en webbstrateg som, bland mycket annat, tar fram underlag och publicerar platsannonser på bolagets sociala medier, Facebook och Linkedin. I enstaka fall tar vi hjälp av externa rekryteringsföretag samt att nya förmågor eftersöks i egna kontaktnät inom bolaget.

 

malin_ehn

Malin Ehn, HR-specialist, AB Stockholmshem:

– Det är också viktigt att vi skapar goda kontakter med framtidens medarbetare – vi håller precis på att anställa två traineer och i sommar erbjuder vi feriejobb till över 100 ungdomar. Att bidra till att skapa hem där människor vill leva och bo är häftigt och Stockholmshem har massor med spännande och innovativa projekt inom såväl nyproduktion som hållbar och kundnära förvaltning. Det lockar de bästa kandidaterna.

 

Detta är en del av Fastighetsjobbs innehåll i Fastighetsnytt tryckta tidning nummer tre, som också går att läsa digitalt på www.fastighetsnytt.se. Läs samtliga svar från Framtidsföretagen genom att klicka här!

 


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm