Våra tjänster

Markstrateg

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunstyrelsen och dess Samhällsbyggnadsutskott planerar och bereder kommunens strategiska frågor inom mark, miljö och översiktsplanering. Arbetet leds av kommunledningskontorets avdelning för övergripande planering där även andra strategiska frågor återfinns t.ex. omvärldsbevakning och statistik, markförsörjning, exploatering, infrastruktur, hållbarhetsutveckling, lokalförsörjning samt energi- och klimatrådgivning.

Gävle kommun växer! Nu är vi 100 000 Gävlebor! Vill du påverka och utveckla Gävles framtid? Sök tjänsten som markstrateg.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att förvärva fastigheter med målet att utveckla kommunens markreserv och lägga grunden för en fortsatt utveckling av ett växande Gävle. Vi erbjuder ett utmanande och stimulerande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.

Du ska bevaka fastighetsmarknaden i Gävle och föreslå, förhandla och genomföra strategiska fastighetsaffärer som är av betydelse för Gävle kommun. I samband med att Gävle växer behöver nya områden för bostäder och verksamhetsområden utvecklas. Du arbetar aktivt med strategiska fastighetsköp i syfte att bibehålla och utveckla en god markreserv.

Som markstrateg arbetar du med långsiktiga och övergripande planerings- och markförsörjningsfrågor i nära samarbete med kommunens översiktsplanerare. Du förväntas vara drivande i utvecklingen av det kommunala markinnehavet i tidiga skeden av exploateringsprocessen, vilket innebär att föreslå, initiera och genomföra utredningar, förstudier och ekonomiska analyser. I uppgiften ingår att göra strategiska bedömningar kring juridisk, teknisk och ekonomisk genomförbarhet i tidiga planskeden.

Samordningen av strategiskt viktiga nya ärenden sker i samarbete i avdelningens etableringsfunktion, ärenden bereds och samordnas för vidare process och prioritering. Som markstrateg har du ett nära samarbete med politiken, medarbetare inom kommunen, fastighetsägare, byggföretag och exploatörer.

Som markstrateg förväntas du företräda kommunens markägarintressen både externt och internt.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt uppdrag drivs du av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du har ett långsiktigt strategiskt tänkande och prioriterar utifrån övergripande strategier samtidigt som du har förmågan att fatta snabba beslut. Hos dig finns ett starkt intresse att bidra till en attraktiv och hållbar kommun.

Du är självgående och strukturerad med en god förmåga att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket både i tal och i skrift.

Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen inom en för tjänsten relevant inriktning. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet av mark- och exploateringsfrågor med mycket goda kunskaper i fastighetsjuridik och fastighetsekonomi. Du har arbetat med utredningar och strategiska styrdokument samt god förståelse för den kommunala planerings- och beslutsprocessen. Du är en duktig förhandlare och trivs med att representera kommunen i olika sammanhang. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av lantmäteritekniska frågor. Du har förståelse och intresse för arbete i en politiskt styrd organisation.

Tjänsten innebär resor med bil så du måste ha B-körkort.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-27
Referensnummer: KLK 20/17

Kontaktpersoner

Helén Åleskog
Biträdande kommundirektör
Telefon: 026-17 81 50

Anna-Karin Wågberg Sperring
Administrativ chef
Telefon: 026-17 80 16

Fackliga företrädare
Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05
E-post: lena.arnberg@gavle.se

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm