Våra tjänster

Markingenjör

ViewAdvertisementImage (1)

 

Du som är markingenjör – ta chansen och var med och skapa det nya Karlskrona. På enheten för mark- och exploatering, som är en del av planeringsavdelningen, arbetar i dag ett engagerat gäng på sju personer.
Enheten ansvarar för förvaltningen av Karlskrona kommuns mark och skogar, exploateringen av mark för bostads-, verksamhets- och industriändamål och för alla köp samt försäljningar av mark och fastigheter. Enheten arbetar även med kommunens kartverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som markingenjör är du en del av teamet som ansvarar för kommunens markinnehav. Du kommer bland annat att arbeta med markförvaltning, upprätta olika typer av överlåtelse- och upplåtelseavtal och medverka när exploateringsavtal tas fram. Du tar fram underlag till genomförandebeskrivningar i detaljplaner, företräder kommunen som sakägare vid lantmäteriförrättningar och representerar kommunen som markägare i olika sammanhang.
Du får ett socialt utåtriktat arbete med många kontakter med markägare, byggföretag, kommuninvånare och representanter för andra förvaltningar inom kommunen.
Din roll som markingenjör innebär även att vara stödjande och delaktig i enhetens övriga arbetsområden – GIS, planfrågor och projekt där markfrågor är av särskild vikt.
Precis som övriga medarbetare på enheten förväntas du ta initiativ, bidra med idéer och driva på utvecklingen.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad, fastighetsjuridik eller motsvarande och/eller arbetslivserfarenhet inom relevant område. Du kan vara nyutexaminerad eller yrkeserfaren – oavsett vilket har du god kunskap om fastighetsrättsliga frågor.
Erfarenhet från kommunal eller statlig verksamhet är meriterande.
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du arbetar självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad, flexibel och kommunikativ och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du är dessutom van vid att förhandla och har lätt för att bygga goda relationer såväl internt som externt.
B-körkort är ett krav.

Karlskrona kommun erbjuder

Förutom ett intressant arbete ger vi dig möjlighet till utveckling och fortbildning samtidigt som du får stort eget ansvar. Det är viktigt att du som medarbetare känner glädje och tillfredsställelse i ditt jobb. Alla i Karlskrona kommun ska känna sig delaktiga, trygga och stolta över sitt arbete.
Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid och tillämpar flextid. Din arbetsplats ligger centralt i Karlskrona nära bussar och tåg.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde sker så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

Kontaktpersoner

Ola Robertsson, chef planeringsavdelningen/mark och exploateringschef tfn 0455-30 35 90
Mikael Wirbrand, mark och exploateringsingenjör, tfn 0455-30 31 60

Fackliga företrädare

Birgith Juel, Vision, tfn 0455-30 48 33
Anna Gustafsson, CR/SACO tfn 0455-30 31 77
Yvonne Eriksson, Ledarna, tfn 0455-30 45 78

ÖVRIGT

Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering.
Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 31/8 2017
Tjänsten söks via Karlskrona kommuns e-rekryteringssystem, se länk i “Ansök här” på sidan.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm