Våra tjänster

Lokalstrateg/ hyresförhandlare

Välkommen att jobba hos oss på Trafikverkets fastighetsavdelning som lokalstrateg/hyresförhandlare med placering Göteborg eller Solna.

Vill du arbeta som Byggnadsförvaltare/Lokalstrateg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du jobba på Trafikverkets fastighetsavdelning och vara med i vårt Lokalstrategi team där vi arbetar med och utvecklar Trafikverkets lokalförsörjning samt strategiska lokalfrågor? Är du en skicklig inhyrare/hyresförhandlare som har vana att driva inhyrningsprojekt/hyresgästanpassningar? Då kan rollen som lokalstrateg på Trafikverket passa dig!

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang med trevliga kollegor. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och andra kommer du att trivas hos oss på fastighetsavdelningen.

Som Lokalstrateg med kommer du att representera Trafikverkets fastighetsavdelning och bistå Trafikverkets olika verksamheter vid inhyrning och hyresgästanpassning av lokaler från externa fastighetsägare.

Som lokalstrateg/hyresförhandlare innebär dina arbetsuppgifter följande:

 • Hyra in lokaler, förhandla och träffa uppgörelser med externa fastighetsägare i samband med större och mindre inhyrningsprojekt åt Trafikverket samt granskning av avtalsförslag.
 • Medverka i att ta fram lokalförsörjningsplan på kort och lång sikt.
 • Analysera lokalbehov, lokalkapacitet, söka lokaler och omvärldsbevaka
 • Tillse att vi har ändamålsenliga, arbetsmiljövänliga och säkra lokaler utifrån Trafikverkets funktionskrav.
 • Som lokalstrateg fungerar du som stöd för hela Trafikverket avseende lokalhyresavtal.
 • Ha god kännedom om fastigheternas/lokalernas tekniska installationer ur hyresgästperspektiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har eftergymnasial utbildning inom verksamhetsområdet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet som projektledare av hyresgästanpassning
 • har goda kunskaper i hyresjuridik och hyreslagen. Tjänsten ställer höga krav på juridisk problemlösning, såväl praktisk som teoretisk, vilket kan innebära att utreda, analysera och utvärdera olika handlingsalternativ.
 • har kunskap om arbetsmiljörelaterade fastighetsfrågor
 • har förhandlingsvana
 • har erfarenhet av att arbeta med hyresavtalsskrivning/-hantering
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har kännedom av SUA-upphandling
 • har erfarenhet från offentlig förvaltning

Som skicklig förhandlare motiveras du av att göra bra affärer samtidigt som du förstår vikten av att skapa och upprätthålla goda relationer. Som person är du analytisk och du ser till både helhet och detaljer. Ditt arbetssätt är strukturerat och du trivs i en roll med mycket eget ansvar där du får driva inhyrningsprocessen. Att arbeta med ständiga förbättringar för att hela tiden utveckla verksamheten är en självklarhet för dig.

Tjänsten ställer höga krav på gott omdöme och professionellt agerande. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt där det är viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare ställer vi höga krav på taktkänsla och kommunikation.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen “Ansök här”. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Frågor? Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2019-01-21

Kontakter

Rekryterande chef
Mirja Primo, 0101235830

SACO
Anna Islén, 0101235541

ST
Per Olof Hellbergs, 0101235544

SEKO
Tony Ridderstedt, 0101257441

Upplysningar

Utannonserat: 2019-01-09T16:37:33
Organisation: Ekonomi och styrning
Rekryterande enhet: Byggnadsförvaltning
Befattning: Lokalstrateg/Hyresförhandlare
Ort: Solna, Göteborg
Ref nr: 21:2018:021


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm