Våra tjänster

Lokalstrateg

Huddinge kommun söker Lokalstrateg

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Om arbetsplatsen

Vi söker en engagerad och handlingskraftig lokalstrateg till socialförvaltningen. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en trevlig arbetsgrupp med blandade kompetensområden. Tjänsten är placerad på ekonomienheten som är en stabsfunktion inom förvaltningen och vi ger stöd i frågor till chefer på samtliga nivåer i förvaltningen samt utarbetar underlag till nämnderna. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka verksamhetens arbete tillsammans med vår fastighetsförvaltare.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds ett stimulerande och utmanande arbete där ditt uppdrag är att planera och handlägga om- och nybyggnad samt lokalplanering inom förvaltningens bestånd på både kort och lång sikt. Kopplat till detta kommer du även att genomföra behovsutredningar och inventera förvaltningens lokaler. 
Under projektering är du förvaltningens representant och du hanterar även förhandlingar med entreprenörer när det är aktuellt. Du följer upp och handlägger samtliga projekt inom ansvarsområdet. 
Du ansvarar för förhandlingar, upprättande av och uppföljning av förvaltningens olika inhyrningsavtal. 
Huddinge kommun strävar efter ett effektivt lokalutnyttjande och som en del av detta ser du till att våra funktionsprogram alltid är aktuella. 

Du deltar tillsammans med kollegorna på ekonomienheten i arbetet med att skriva delårsrapporter, verksamhetsplaner och verksamhetsberättelser. 
I dina arbetsuppgifter ingår det även att skriva tjänsteutlåtande gällande investeringar och olika slag av remissyttranden som berör verksamhetsområdet
För att få möjlighet att utbyta erfarenheter och kunskaper med de andra lokalstrategerna i kommunen deltar du kontinuerligt i kommungemensamma grupper som förutom lokalförsörjning även hanterar samhällsplanering.

Din profil

Vi söker dig som är problemlösare och har akademisk utbildning. Erfarenhet från likvärdiga arbetsuppgifter inom offentligt styrd verksamhet, gärna inom socialförvaltningens ansvarsområden, är starkt meriterande.
I arbetet ingår dokumentation och utredningsarbete vilket innebär att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. 
Rollen innebär stort ansvar och mycket självständigt arbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan leda och driva projekt, är ansvarstagande och bra på att strukturera ditt arbete samt har gedigen kännedom om regelverk och myndighetskrav inom arbetsmiljö, bygglov, kontrakt och avtalsskrivning. Har du dessutom kunskaper inom utredningsarbete inom lokal- och fastighetsområdet är det meriterande. 
I övrigt tror vi att du känner ett starkt engagemang för lokalförsörjningsfrågor och att du ser fram emot att vara med och utveckla förvaltningens processer. I rollen samarbetar du med många andra inom och utanför förvaltningen vilket innebär att du behöver ha lätt för att samverka och skapa samt behålla goda relationer med politiker, chefer i verksamheten, medarbetare och fackliga företrädare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Helén Trostemo ekonomichef 08 535 312 20

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum
2019-08-23

Referensnummer
SOF:2019:98

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge
Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm