Våra tjänster

Lokalchef

Lokalchef till Kulturförvaltningen, Stockholm Stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Lokalenheten på Kulturförvaltningen är en nyinrättad enhet i den administrativa staben. Enheten består av 5 lokalintendenter, en lokalstrateg och en lokalchef. Funktionerna har tidigare varit placerade ute i verksamheten och kommer nu centraliseras till en enhet med övergripande ansvar för alla Kulturförvaltningens verksamheter. Enheten ansvarar för lokalfrågorna både på en operativ och strategisk nivå gällande t ex; felanmälningar, byggprojekt, upphandlingar, avtalshantering, brandskydd, miljö- och arbetsmiljöfrågor med mera. Tjänsten är placerad i fina lokaler på Askebykroken 13 i Rinkeby, men kommer innebära resor inom verksamheternas lokaler inom hela Stockholm Stad.

Vi söker nu en driven enhetschef med intresse av förändringsarbete som vill vara med och forma den nya lokalenheten.

Arbetsuppgifter

Som lokalchef ansvarar du för att forma den nya enheten och bidra till utvecklingen av den centraliserade lokalfunktionen. Du har personal-, budget och verksamhetsansvar och ditt uppdrag innebär att strukturera avdelningens ansvar, rutiner och processer för att hantera hela förvaltningens lokalfrågor. En viktig del i arbetet är att bistå med kunskap, stöd och service till våra verksamhetsområden i frågor om allt från löpande underhåll, brandskydd, ombyggnad och avveckling av lokaler till akuta situationer som kan uppstå. Du kommer att ha såväl interna som externa samarbetspartners som hyresvärdar, entreprenörer och chefer inom förvaltningen. Du har fem underställda medarbetare på din enhet och ingår i den administrativa avdelningens ledningsgrupp. Lokalchefen rapporterar till den administrativa stabschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • Högskoleutbildning eller annan typ av eftergymnasial utbildning mot fastighetsförvaltning, byggteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Erfarenhet som chef med personal-, budget och verksamhetsansvar från en liknande funktion
  • Kunskaper inom byggtekniska detaljer, ritningar med mera
  • Kunskaper inom de lagar och regler som gäller inom området fastighet
  • Kunskaper i kravställan vid upphandling gällande lokalområdet
  • Kunskaper i ekonomisk kalkylering och prioritering
  • Erfarenhet av förändringsledning är meriterande.

Som person är du trygg och lösningsorienterad och du ser möjligheter i förändringar. Förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare och stötta kollegorna i ledningsgruppen genom ett genuint ledarskapsintresse är avgörande för framgång i rollen. Du har god samarbetsförmåga och är utvecklingsinriktad. Vidare är du strukturerad, noggrann, effektiv och agerar självständigt. Du är initiativtagande och tar ansvar för din uppgift utifrån överenskommen planering. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du är trygg och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen har ca 900 medarbetare och omfattar Kulturskolan Stockholm, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia – forskning och förlag. Evenemangsavdelningen arrangerar stora publika evenemang som till exempel Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm. Kulturförvaltningen följer utvecklingen i kulturlivet, deltar i stadsplanering och ger stöd åt det fria kulturlivet. Verksamheterna har tillsammans ca 11 miljoner besök varje år och omsätter 1000 mkr. Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden.

Administrativa staben är en del av kulturförvaltningen som stöder och arbetar nära verksamhetens avdelningar. Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och självständigt arbete i en intressant organisation med många olika verksamheter. Administrativa staben har ett övergripande ansvar för hela förvaltningen gällande ekonomi, HR-frågor, IT, lokal och säkerhet, kansli och arkiv. Staben är en strategisk resurs för hela förvaltningen.

Övrigt

I tjänsten ingår även beredskapsarbete då flera av verksamheterna är bemannande kvällar och helger året om.

I rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Stockholm Stad med Experis. För mer information vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Thomasson på 070-231 28 05 eller katarina.thomasson@se.experis.com alt. Anna Setterberg på 072-559 81 29 eller anna.setterberg@se.experis.com.

Varmt välkommen med din ansökan!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm