Våra tjänster

Gruppchef för projektledare, region Bygg och Fastighet

Swecos projektledare erbjuder kvalificerade management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen inom bygg och fastighet omfattar allt ifrån stora komplexa nybyggnationer till mindre ombyggnadsprojekt. Vi arbetar ofta på fastighetsägarsidan med Processledning, Projektledning, Projekteringsledning eller Byggledning. Uppdragen innefattar bland annat ledning, styrning, planering, projektering, upphandling av entreprenader, byggherrekalkyler, prognosarbete, investeringsbedömningar, riskhantering, tidsplanering samt mycket samordning och kundkontakt.

Vår projektledningsverksamhet är i stark tillväxt och söker nu en ny gruppchef för att fortsatta vår positiva utveckling.

Vi kan erbjuda en utvecklande ledarroll för en dynamisk verksamhet. Vår kultur präglas av att vi värdesätter varandras kompetens och prioriterar erfarenhetsutbyte som ett sätt för alla att växa.

Om oss

Vi är med i några av de stora byggprojekten inom bl.a. vård, datahallar och industri som pågår i Stockholmsregionen. Vi är rådgivare och processledare genom hela byggprocessen från tidig utredning till genomförande och förvaltning. Arbetet sker ofta i nära samarbete med våra kollegor som är arkitekter, konstruktörer, miljöexperter osv. Våra kunder är fastighetsbolag, regioner och kommunala bolag.

Din kommande roll

Som gruppchef på Sweco coachar du medarbetare i uppdrag och möjliggör att gruppens medlemmar ständigt utvecklas i sin yrkesroll och expertis. I rollen ingår det fulla personalansvaret med fokus på rekrytering av nya medarbetare, att vidareutveckla det inkluderande arbetsklimatet och att dela med dig av din expertis till omgivningen. Du har resultatansvar och kommer att ansvara för att utveckla kundrelationer och ha omvärldsbevakning. Du kommer att ingå i regionledningsgruppen för Bygg och fastighet i Stockholm.

Dina erfarenheter

  • Civil- eller högskoleingenjör
  • Minst 7 års arbetslivserfarenhet varav minst 4 års erfarenhet som projektledare
  • Ett omfattande kontaktnät inom branschen

Meriterande:

Erfarenhet som konsult
Personalledning
Kunskap om byggrelaterade frågor inom vård-, industri- och energisektorn
Kundkontakter inom vård-, industri- och energisektorn
Certifiering enligt PMI eller IPMA
Kunskap inom entreprenadjuridik och ABK09
Kunnig inom kontraktsförhandlingar och avtal

Dina egenskaper

  • Du är utåtriktad
  • Du har en coachande ledarstil
  • Du gillar att göra affärer
  • Du är en utpräglat drivande person som tycker om att se resultat.
  • Du är en relationsbyggare som skapar goda kundrelationer
  • Du är en stöttande person och ”står kvar när det blåser”

Varför Sweco?

På Sweco står ledarskapet och utvecklingen av nuvarande och framtida ledare i centrum. Vi är en affärsdriven verksamhet som bygger på att vi lyckas rekrytera och behålla de bästa experterna. Därför finns det också goda möjligheter att utvecklas i ledarrollen hos oss.

Ansökan

Är du redo för nästa utmaning och vill utvecklas med oss på Sweco? Då är du välkommen med din ansökan senast 4 oktober men sök gärna omgående då intervjuer och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Lena Winberg lena.winberg@sweco.se 0707 16 86 13
Regionchef Region Bygg och fastighet, Stockholm

Melissa Jamali melissa.jamali@sweco.se 0725 61 75 18
Gruppchef Vård- och Industribyggnader
#LI-RT

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm