Våra tjänster

Förvaltningsingenjör

– Med fokus på energi

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan – alltid med hållbarheten i fokus.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 27 miljarder kronor. Vi är cirka 150 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

2018 placerade vi oss högst i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Mätningen beskriver arbetsvillkoren i en organisation genom nio nyckeltal. Specialfastigheter har placering 1 av 235 medverkande organisationer.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsingenjör vid Specialfastigheter har du bland annat ansvar för uppföljning och analys av mediaanvändningen i våra fastigheter. I arbetet ingår det även att ta fram förslag på energiförbättrings-åtgärder. Det är din uppgift som förvaltningsingenjör att vara lokalt styr- och övervakningsstöd till organisationen. I rollen ingår det även att stödja och utveckla våra drifttekniker inom olika områden, till exempel driftoptimering och myndighetsbesiktningar. Vidare kommer du att delta i affärsplanerings- och budgetprocessen tillsammans med våra förvaltare.

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du har relevant akademisk utbildning och det är meriterande om du har ett par års erfarenhet av liknande arbete. Vi söker dig som är sakkunnig, strukturerad och analytisk. Du bör även ha stort driv och engagemang i kombination med handlingskraft och målmedvetenhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Din placeringsort blir Lund men resor ingår i arbetet då verksamhetens fastighetsbestånd är utspritt. I och med detta krävs det att du har körkort och bil.

Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Ledarna, Gustav Tidman, 010-788 62 53
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 28 augusti.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Kontaktpersoner

Petra Kinnerberg
Chef Förvaltningsstöd
010-788 62 43
petra.kinnerberg@specialfastigheter.se

Malin Lindgren
HR-generalist
010-788 62 44
malin.lindgren@specialfastigheter.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm