Våra tjänster

Fastighetsförvaltare/ projektledare

Kyrkokansliet i Uppsala, avdelningen för gemensamma funktioner, enheten för lokalförsörjning

Vi söker en fastighetsförvaltare/projektledare för tjänstgöring vid Svenska kyrkan i utlandet och vid vår fastighetsförvaltning i Uppsala.

Svenska kyrkan i utlandet har ca 80 lokaler i 25 länder. Lokalerna är allt från lägenheter för våra 70 utsända medarbetare till stora paradkyrkor från 1800-talet. Lokalerna finns i storstäder, turistorter och hamnstäder världen runt. Lokalerna tar emot ca 900 000 besökare årligen och är platser för både livsavgörande händelser och vardagsliv.

I Uppsala finns ett antal centralt belägna ägda och inhyrda kontorsfastigheter, vilka till största del används i den egna verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med projektledning av underhålls- och ombyggnadsprojekt, mestadels i utlandsfastigheterna men även i Uppsala. I arbetsuppgifterna kan även ingå andra uppgifter inom fastighets- och lokalförvaltning, strategisk och operativ planering samt rådgivning till utlandskyrkans ledning och församlingar i fastighets- och lokalförsörjningsfrågor. Arbetet sker i nära samverkan med såväl enhetens övriga personal som med ledning och personal vid kyrkokansliet i Uppsala samt med personal och förtroendevalda i utlandsförsamlingarna.

Vi arbetar långsiktigt och med kärnverksamheten i tydligt fokus. Du agerar beställare/fastighetsägare i de projekt du driver och samverkar med lokala projektledare, konsulter, entreprenörer och församlingar för att nå uppställda mål. Förvaltningen utgår från lagar och praxis i de länder där lokalerna finns, så arbetet är spännande, utvecklande och ger stor insikt i internationellt bygg- och fastighetsarbete. Vi samarbetar med globala konsultföretag inom fastighetsområdet i de länder vi har verksamhet. Tjänsten innebär resor i hela världen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av att leda bygg- och fastighetsprojekt ur ett beställarperspektiv och som nu vill utvecklas i en internationell miljö. Vi tror att du idag arbetar som projektledare, fastighetsförvaltare, hyresgästrepresentant, FM-specialist eller liknande. Det viktigaste är din förmåga att driva verksamhetsnära fastighetsprojekt och processer under komplexa förutsättningar med kärnverksamhetens bästa som övergripande ledstjärna. Du har universitets- eller högskoleexamen troligen inom något av områdena fastighet, bygg, samhällsbyggnad, fastighetsekonomi eller motsvarande.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan anpassa dig efter olika typer av miljöer och har lätt för att samarbeta med personer i olika typer av roller. Det krävs att du kan arbeta självständigt, strukturerat och resultatorienterat. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Förhandlingsvana, erfarenhet av upphandlingar, ytterligare språkkunskaper och tidigare utlandserfarenhet är meriterande. Vi vill att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om tjänsten
Lämnas av enhetschef Urban Zackrisson, tel 018 16 94 05.

Fackliga företrädare

Thomas Ekelund (Vision), Susanna Henriksén (Jusek) och Anders Göranzon (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast 28 januari 20189. Märk ansökningen med ref.nr 17/87 GEF.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum.
Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm