Våra tjänster

Fastighetsförvaltare med personalansvar

Om oss

Som fastighetsförvaltare hos oss får du över 450 kollegor, stora utvecklingsmöjligheter och många specialistfunktioner att ”kroka arm” med!

Våra fastighetsförvaltare har inte bara lönsamhet i fokus utan är duktiga på att skapa ekonomiska resultat i kombination med stort miljö och klimatansvar, stadsutvecklingsansvar och socialt ansvar för hela Eskilstuna.

Vi på Kfast är det kommunala aktiebolaget med samhällsansvar i fokus. Vi bygger, förvaltar och äger 7600 bostäder och 180 000 kvm samhällsfastigheter! Utöver det förvaltar vi även 500 000 kvm lokaler åt vår största kund- Eskilstuna kommun. Våra kunder är därför både våra bostadshyresgäster, rektorer på Eskilstunas skolor, enhetchefer för olika kommunala verksamheter, fastighetsenheten på kommunledningskontoret, verksamhetsansvariga i våra samhällsfastigheter och många fler!

Hos oss arbetar idag åtta fastighetsförvaltare fördelat på två affärsområden; bostad och lokaler. Tjänsten vi nu rekryterar kommer tillhöra affärsområde bostad och i rollen kommer du att ha ett helhetsansvar för bostäder och bostadslokaler inom flera geografiska områden.

Vill du vara med?

Vad arbetar man med?

Som fastighetsförvaltare ingår du i affärsområdesledningen med affärsområdeschef, controller och övriga fastighetsförvaltare. Andra enheter du kommer arbeta nära med är teknisk förvaltning, driftavdelningen, byggprojektavdelningen, byggservice och vår upphandling/inköpsavdelning.

Huvudfokuset i tjänsten är att förvalta de fastigheter som du ansvarar för samt att utveckla områdena så att kundnöjdheten och tryggheten ökar. Till din hjälp har du stödfunktioner inom bl.a. teknik, drift och ekonomi och hyresgästfrågor. Exempel på arbetsuppgifter

  • Samordna projekt
  • Driva utvecklingsprojekt kopplat till kundnöjdheten
  • Uthyrning och avtalsskrivning av affärslokaler
  • Ansvara för fastighetsekonomin exempelvis budgetering, rapportering och uppföljning.
  • Föredra hyresgästärenden i Hyresnämnden
  • Ansvara för underhåll, utveckling, uppföljning, energiförbrukning mm i fastigheterna.
  • Bidra till affärsområdets styrning
  • Driva processarbete gällande företagets rutiner
  • Kontakt med hyresgäster
  • Kontakt med entreprenörer

I tjänsten ingår även personalansvar över en enhetschef (lagledare), som ansvarar för arbetslag som arbetar med fastighetsskötsel och lokalvård samt personalansvar för en fastighetsvärd som ansvarar för lägenhetsbesiktningar och löpande hyresgästärenden.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

Du inleder dagen med ett avstämningsmöte med din fastighetsvärd där ni bollar pågående hyresgästärenden och planerar hur ni ska gå vidare i ärendena, därefter följer du upp de pågående underhållsprojekt som du har beställt. Sedan sätter du dig i ett byggmöte med en projektledare från företagets projektavdelning avseende de nya lägenheter som inom kort kommer att komma till din förvaltning. Efter lunch följer du upp reparationerna för dina fastigheter och attesterar fakturor sedan är det dags för affärområdets ledningsgrupp då ni ska diskutera hur ni ska gå vidare med ett nytt utvecklingsprojekt avseende trygghet som ska snart ska dra igång. Innan du går hem för dagen går du igenom ett överlåtelseavtal för en lokal i ett av dina förvaltningsområden.

Vem söker vi?
Du är van att arbeta övergripande och gillar mixen av operativt och strategiskt arbete. Du får också energi av mycket sociala kontakter och får ofta höra att du är duktig på att skapa relationer. Du arbetar också drivande, vågar ta beslut och är uppfinningsrik gällande nya arbetsätt.

Du har eftergymnasial utbildning som fastighetsförvaltare alternativt byggingenjör samt erfarenhet av att arbeta som fastighetsförvaltare.
Om du ej har eftergymnasial utbildning har du istället många års erfarenhet av att arbeta som fastighetsförvaltare.
Du har kunskaper i fastighetsekonomi och fastighetsteknik/byggteknik. Du har erfarenhet av verksamhetsstyrning med ekonomiansvar. Du har B- körkort och mycket goda kunskaper i svenska både tal och skrift samt engelska i tal.

Det är meriterande om du har erfarenhet av hyresjuridik. Meriterande är också om du har eller haft personalansvar gärna över chefer. Har du också en ledarskapsutbildning är det starkt meriterande.

Undrar du över något? Tveka inte att kontakta mig! /Rekryteringskonsult – Robert Ragnebrandt 016-710 24 85

Sista ansökningsdag

2019-09-22


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm