Våra tjänster

Fastighetsförvaltare

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Fastighetsområdet SFV Karlsborg förvaltar bland annat byggnader och anläggningar så som Karlsborgs fästning, Vadstena slott, Linköpings slott, residensen i Jönköping, Mariestad och Karlstad samt bostäder och lokaler. Därtill tillkommer div anläggningar framförallt inom Karlsborgs fästning så som gatunät, VA-nät, el-nät, gatubelysning, fjärrvärmekulvertar, bryggor, vallar, murar, parker. Inom Karlsborgs fästning och Vadstena klosterområde har vi också ca 130 bostadslägenheter. Samtliga områden har köpt drift. Besöksmålsarbete och -utveckling bedrivs på flertalet av våra anläggningar. Kontoret är placerat i Karlsborg och består av tio medarbetare: fastighetschef, sex tekniska förvaltare, en fastighetsförvaltare, en ekonom samt en förvaltningsassistent.

Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation inom fastighetsområde Karlsborg och söker därför en Fastighetsförvaltare.

Din roll

Som fastighetsförvaltare är du huvudansvarig för en del av fastighetsområdets hyresgäster och besökare. Ditt fokus är intäkter och du ansvarar för den ekonomiska och juridiska förvaltningen av fastigheterna. Du är ansvarig för uthyrning av lokaler och bostadslägenheter vilket bl a innebär hyresförhandlingar, hantering av uppsägningar, intresseanmälan, visning och kontraktsskrivning. Du kommer även att stötta de tekniska förvaltarna i planering och beställning av lokalanpassningar samt drift- och underhållsåtgärder. Du medverkar i fastighetsområdets besöksmålsutveckling och hanterar uthyrning av våra anläggningar för olika evenemang. Du arbetar i team med samtliga på SFV Karlsborg. Sammansättningen ser olika ut från objekt till objekt. 

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Kontraktsförvaltning och upprätthållande av goda relationer med hyresgästerna
  • Att tillse att lediga lokaler får nya lämpliga hyresgäster
  • Att delta i arbetet med budgetering och prognostisering samt säkra byggnadsbeståndets kort- och långsiktiga avkastning
  • Leda och/eller medverka i utvecklingsprojekt, utredningar, underhållsprojekt och hyresgästuppdrag inom förvaltningsområdet
  • Att organisera och leda hyresgästmöten

Din profil

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och/eller med erfarenhet från fastighetsförvaltning. Du har erfarenhet från avtalshantering och kundkontakter. B-körkort krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet från avtalsskrivning och kunskaper i hyreslagstiftning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och kan arbeta med tydliga processer där du organiserar, planerar och slutför ditt arbete. Du är trygg i din roll som fastighetsförvaltare och i mötet med hyresgäster. Det är viktigt att du är samarbetsorienterad och analytisk i ditt arbete för att lyckas i rollen.

Mer information

SFV tillämpar normalt provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag är 2019-09-01. Vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Camilla Jarlhed
Fastighetschef
010-478 74 64


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm