Våra tjänster

Fastighetsförvaltare

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.
Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.
I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. 
Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Inom den tekniska verksamheten är vi ca 100 medarbetare som arbetar med att utveckla och sköta byggnader, vägar, gröna miljöer, vattenförsörjning och avfallshantering för att ge en bra livsmiljö till de som bor och verkar i kommunen. Vi medverkar till attraktiva, spännande och hållbara stads- och landsbygdsmiljöer. Vi bidrar till en fungerande vardag för våra invånare och företag.

Som fastighetsförvaltare ansvarar du för att fastigheterna bland annat  fungerar tekniskt, att myndighetskrav uppfylls och att lokalerna är anpassade för den verksamhet som ska bedrivas. Med andra ord har du helhetsansvaret för de byggnader och lokaler som finns inom ditt förvaltningsområde och dina  arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att

 • skapa ett gott samarbetsklimat med fastighetsavdelningens olika hyresgäster, som till största delen är kommunens olika förvaltningar
 • ta fram underhållsplaner för fastigheterna
 • medverka i den strategiska lokalförsörjningsplaneringen avseende verksamheternas lokalbehov
 • ansvara för myndighetskontakter kopplade till förvaltningsuppdraget
 • planera och medverka vid upphandlingar av bland annat ramentreprenörer och konsulter
 • planera och genomföra upphandlingar vid ombyggnads- och underhållsarbeten
 • vid behov genomföra inhyrning av externa lokaler
 • utföra besiktningar av beställda åtgärder
 • medverka i investeringsprojket
 • driva egna mindre byggprojket
 • göra budgetuppföljning av driftkostnder och investeringsbudgetar

Du kommer att vara en del av avdelning med engagerade kollegor som besitter många olika kompetenser som hjälper och stötta varandra över verksamhetsgränserna. Tillsammans är vi starka.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbuldning inom byggteknik, fastighetsförvaltning, fastighetsekonomi eller relevant yrkeserfarenhet inom fastighetsförvaltning. För att trivas med jobbet och lyckas med uppdraget måste du ha lätt för att samarbeta, knyta kontakter och skapa förtroenden. Du måste också kunna sätta dig in i och förstå olika verksamheternas specifika behov. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du har fleråriga erfarenhet från fastighetsförvaltning. Du har god datavana och goda kunskaper i officepaketet och du kan uttrycker dig väl i både tal och skrift. I tjänsten ingår att fram underlag för olika typer av beslut på olika nivåer inom kommunen. Du kommer också att vara föredragande i olika verksamhetsnämnder.

Erfarenhet från upphandling, kunskap i entreprenad- och eller hyresjuridik är meriterande. Liksom erfarenhet från arbete i en politiskt  styrd organisation. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Tiiträde – enligt överenskommelse
Varaktighet – tillsvidare
Sysselsättningsgrad – heltid
Lön – Månadslön
Sista ansökansdag – 30 augusti 2019
Kontaktperson: fr o m v 32
Fastighetschef Karin Gustafsson, tel: 0171-538 88

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden

Vi undanber oss samtal från rektyeringsföretag och platsannonsleverantörer

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm