Våra tjänster

Fastighetsförvaltare

Om arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde och att kvalitet är i fokus.

Komfast är kommunens fastighetskontor och strävar efter att tillhandahålla attraktiva och ändamålsenliga lokaler till kommunens verksamheter och invånare samt arbetar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv fastighetsförvaltning.

Vi svarar för lokalförsörjningen genom att äga, hyra in, förvalta och bygga lokaler för att täcka kommunens nuvarande och kommande behov. All kommunal verksamhet har oss som hyresvärd.

Arbetsplatsen är förlagd till kommunhuset, några minuters gångväg från pendeltågsstationen i Märsta.

Arbetsuppgifter

Nu har du chansen att bli en viktig pusselbit i utvecklingen av Sigtuna kommun. Vi söker en fastighetsförvaltare med intresse för hyresgäster, byggnader, passion för lösningar och som älskar att utveckla goda och givande relationer.

Vi kan erbjuda dig en spännande, utmanande tjänst som fastighetsförvaltare på Sigtuna kommun där du tar du hand om våra hyresgäster, det vill säga kommunens verksamheter. Du ser till att de har ändamålsenliga verksamhetslokaler, är nöjda med dessa och är nöjda med Komfast som hyresvärd. Du kommer att ingå i en trevlig och sammansvetsad grupp av 16 medarbetare inom fastighetsförvaltning och byggprojekt.

Vi söker dig som är trygg och erfaren i rollen som fastighetsförvaltare. Arbetet utmärks av att utveckla goda och givande relationer, främst med hyresgäster men även med bl.a. kollegor och leverantörer. Dialog och service är viktiga ledord för oss. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och organiserat samt tar ansvar för att jobba i enlighet med verksamhetsplan och styrdokument.

Ditt uppdrag utgår från hyresgästernas behov och innebär bl.a:

  • Allmänna förvaltningsfrågor
  • Att förhandla och omförhandla nyttjanderätter, ex lokalhyresavtal
  • Resultat och budgetansvar samt upprättande av budgetförslag, prognoser, rapporter och bokslut inom ansvarsområdet
  • Medverka i den strategiska lokalförsörjningsplaneringen och att utveckla fastighetsbeståndet
  • Hyresadministration intern och extern
  • Vara uppdaterad på lokala hyresmarknaden i Sigtuna kommun
  • Samarbete med projekt- och byggledare vid hyresgästanpassningar
  • Ansvar för planerat underhåll

Kvalifikationer

Du ingår i ett förvaltningsteam som leds av en fastighetschef och deltar också i den vidareutveckling som pågår inom fastighetskontoret. Vi vill att du har högskoleutbildning, yrkeshögskoleutbildning eller motsvarande inom väsentliga ämnesområden. Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Erfarenhet från fastighetssystem är meriterande liksom erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Det är ett krav att du har B-körkort. Du har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt är en van datoranvändare.
Som person är du van att arbeta självständigt och är engagerad, drivande och målinriktad. Vi ser även att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vidare är du strukturerad och har en helhetssyn på ekonomi, teknik och miljö. Vi ser att du genom social kompetens och affärsmässighet kan skapa och upprätthålla en god kontakt med hyresgäster, konsulter och entreprenörer. Arbetet utmärks av att utveckla goda och givande relationer.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2018-09-01
Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer i denna rekrytering att ske löpande. Ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 17 juni.
100%
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer: A788080

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Arbetstid: Dagtid.

Övrigt
Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner

Percy Tollebrant
Tf Fastighetschef 08-591 260 66
Jessica Nilsson
Fastighetsförvaltare 08-591 261 88

Facklig företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida www.sigtuna.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm