Våra tjänster

Fastighetsförvaltare

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Fastighetsavdelningen består av 12 medarbetare och förmåga till samarbete inom enheten och med andra enheter är viktigt. Älskar Du både hus och människor och har ett stort hjärta för personer som har ett extra behov av samhällets stöd hoppas vi att Du tycker detta låter intressant och vill bli en av oss.

Arbetsbeskrivning

Fastighetsavdelningen söker fastighetsförvaltare med socialt engagemang. Du kommer att förvalta bostäder för personer som av olika sociala och ekonomiska skäl inte har tillträde till den ordinarie bostadsmarknaden.

I arbetet ingår att hyra in och hyra ut bostäder och lokaler för att komplettera det befintliga fastighetsbeståndet och i samverkan med Socialförvaltningen tillgodose de behov av boende som kommunen ska tillhandahålla. I samverkan med fastighetsägare och i egenskap av hyresvärd ansvarar du för ekonomisk-, administrativ och teknisk förvaltning gentemot hyresgästerna.

I rollen ingår att:

  • Förhandla, upprätta och omförhandla bostadshyresavtal och lokalhyresavtal gentemot externa aktörer samt köpa in fastigheter och bostäder.
  • Vid in- och utflytning handlägga besiktningar och underhållsåtgärder.
  • Administrera hyresbetalningar externt och internt samt inkassohantering.
  • Felanmälan för kommunens ägda och inhyrda bostäder
  • Beställa felavhjälpande- och periodiskt underhåll, städ mm.
  • I arbetsuppgifterna ingår också att handlägga bostadsanpassningsärenden gentemot kommunens invånare genom att pröva ansökningar tekniskt och ekonomiskt samt besluta om att bevilja eller avslå bidrag.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom fastighetsförvaltning, teknik eller ekonomi och några års arbetslivserfarenhet, alternativt har du annan erfarenhet inom fastighetsförvaltning som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet och kunskap om hyresjuridik är meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta med andra människor. Du tar egna initiativ som leder till resultat och kan självgående driva processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Eftersom du kommer att förvalta bostäder till personer i behov av extra stöd är det viktigt att du har en god förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar både dig själv och andra.

Körkort för personbil krävs.

Sista ansökningsdatum: 2018-11-09

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm