Våra tjänster

Fastighetsekonom

Ref NV-04296-19

Naturvårdsverket är en av Sveriges största förvaltare av mark, cirka 1,6 miljoner hektar mark fördelade på cirka 3 600 fastigheter. Vi förvaltar mark inom naturreservat och nationalparker i hela Sverige. Till marken hör en mängd olika typer av byggnader som brukas eller upplåts till andra. Vi förvaltar även sju statliga byggnadsminnen. Naturvårdsverket arbetar nära Länsstyrelserna m.fl. som utför den praktiska förvaltningen regionalt.

Vi söker nu en fastighetsekonom som ska arbeta med ekonomihanteringen av Naturvårdsverkets fastigheter. Du kommer att vara placerad på Ekonomienheten och samtidigt arbeta nära och vara en stödjande funktion för Fastighetsenheten. Ekonomienheten tillhör Naturvårdsverkets administrativa avdelning som stödjer myndighetens sakavdelningar och ledning. Fastighetsenheten tillhör Naturvårdsverkets Naturavdelning. För närvarande arbetar 17 personer vid Ekonomienheten och 15 personer vid Fastighetsenheten.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som fastighetsekonom är ny. Du kommer att vara en brygga mellan Ekonomienheten och Fastighetsenheten. Arbetet innebär allt från ”hands-on” med bokföring till mer strategiska uppgifter i form av långsiktig planering.

Du kommer att ansvara för den löpande ekonomihanteringen avseende investeringar vilket bl.a. innebär följande:

 • Delaktig i budgetarbete tillsammans med handläggare
 • Delaktig i prognosarbete tillsammans med handläggare
 • Projektuppföljning för investerings- och underhållsprojekt
 • Sammanställa och ansvara för bemyndiganderedovisning
 • Delaktig i framtagande av underlag till bokslut och årsredovisning
 • Ansvara för komponentuppdelning av färdiga fastigheter

Du kommer även ansvara för underhåll i fastighetsprocessen vilket bl.a. innebär att du kommer vara delaktig vid vägledning i fastighetsekonomi till våra uppdragstagare (Länsstyrelserna) samt att du kommer ta fram instruktioner och stöddokument till ekonomi- och fastighetenheternas gemensamma processer.

Din kompetens

Vi söker dig som:

 • har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi (förstår bokslut, balansräkning och resultaträkning)
 • har en eftergymnasial utbildning inom fastighetsekonomi alternativt kunskap om fastighetsekonomi erhållen på annat sätt
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har minst tre års arbetslivserfarenhet från praktiskt arbete med fastighetsekonomi
 • är van att arbeta i Excel och ekonomihanteringssystem (Naturvårdsverket använder Agresso)
 • har goda kunskaper om relevant lagstiftning inom fastighetsområdet
 • förstår och kan hantera komponentredovisning

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom statlig förvaltning samt om du har erfarenhet av att hantera moms och andra avgifter inom bygg- och fastighetsområdet. Det är en också en fördel om du har arbetat med att ta fram nya rutiner och förbättra befintliga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas väl i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta och att du självständigt tar ansvar för de projekt du administrerar. Arbetsuppgifterna kräver att du är trygg i din roll, prestigelös, serviceinriktad, noggrann, lojal, uthållig, pedagogisk och att du har lätt för att skapa goda relationer till såväl kollegor som till externa intressenter.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm eller Östersund. Tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning och har sex månaders provanställning

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1 september.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedanstående personer via växeln, tfn. 010-698 10 00. 

Carolina Sjöberg, Enhetschef Ekonomienheten
Maria Tiricke, Enhetschef Fastighetsenheten
Elisabeth Gärdin, facklig representant, ST
Ulla Jennische, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm