Våra tjänster

Fastighetsekonom

Har du ett stort samhällsintresse och några års erfarenhet av arbete med fastighetsekonomi eller företagsekonomi? Då kan du vara den nya medarbetare vi söker till Hyresgästföreningens riksförbund!
Hyresgästföreningen befinner sig i en förnyelseprocess där vi utvecklas mot att bli en bredare samhällsaktör och en naturlig mötesplats för boendefrågor. Vi söker dig som vill vara med och bidra till en bättre vardag för landets tre miljoner hyresgäster och stärka Hyresgästföreningens analys- och förhandlingsarbete.

Arbetsuppgifter

Du bevakar och analysera trender inom bostadsmarknaden och bostadsföretagens ekonomiska utveckling och är en viktig del i Hyresgästföreningens förhandlingsarbete som omfattar 1,5 miljoner lägenheter.

I rollen ingår även:

  • Relevanta rapporter och utredningar inom området
  • Nyckeltal
  • Delta i paneldebatter och seminarier och representera Hyresgästföreningen i olika sammanhang externt
  • Stödja Hyresgästföreningens nio regioner med bl.a. investeringskalkyler vid nyproduktion och redovisning
  • Genomföra utbildningar inom området

Din profil

Som person är du en handlingskraftig lagspelare med ett brett kontaktnät. Du är en självständig och målfokuserad person med god analytisk förmåga. För att lyckas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för människors boende och bostadsmarknaden. Du har högskoleexamen och arbetslivserfarenhet inom relevant område.

Du kommer tillhöra enheten Kommunikation och boende på Hyresgästföreningens riksförbund. Medarbetarna har kompetens inom bland annat juridik, förhandling, energi- och miljöfrågor, bostadspolitik och opinionsbildning. Du kommer att ingå i gruppen Förhandling och boendeutveckling som har förhandlingar, fastighetsekonomi och boendeutveckling som huvudinriktning.

Hyresgästföreningen

Varje dag bidrar Hyresgästföreningen, dess förtroendevalda, anställda och medlemmar till att förbättra boendet för människor. Det har vi gjort under många år, och vi vill fortsätta verka för hyresgästers intressen, rättigheter och möjligheter att påverka sitt boende också i framtiden. Läs gärna mer om Hyresgästföreningen på vår hemsida www.hyresgastforeningen.se

Hyresgästföreningen, med över 530 000 medlemmar, 9 000 förtroendevalda och 850 anställda, är en medlemsorganisation som är partipolitiskt obunden och demokratisk uppbyggd. Det ideella arbetet, kärnan i folkrörelsen, bedrivs i föreningar och lokala hyresgästföreningar runt hela landet.

Hyresgästföreningens riksförbund är vårt huvudkontor som arbetar med bland annat nationell information, politisk opinionsbildning och utredningar i boendefrågor.

Ansökan

Om du delar Hyresgästföreningens värderingar och är den vi söker kan vi erbjuda ett intressant arbete med varierande arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor och förmåner. 6 månaders provanställning tillämpas. Vi sitter i centrala lokaler i Stockholm.

Hyresgästföreningen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där alla ges lika möjligheter oavsett kön, ålder och etnisk bakgrund. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och bakgrund hos våra medarbetare.

Välkommen med din ansökan senast den 5 mars. Intervjuer kommer att hållas löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten? Kontakta Erik Elmgren, Förhandlingschef, 070-6230215 eller vår rekryterare till denna tjänst Maria Ekbom Åbonde, 010-4591111. Facklig kontaktperson är Stina Touma 010-4591161 (Saco).


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm