Våra tjänster

Fastighetschef

Är du Tyresö Bostäders nya fastighetschef?

För att bättre möta framtidens behov, organiserar vi om och söker nu en kunnig fastighetschef. Är du en trygg, nyfiken och resultatinriktad samordnare som är duktig på att se helheten? Då är det kanske dig vi söker!

Om Tyresö Bostäder

Tyresö Bostäder AB är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar nära 3 400 hyresrätter och vi gör det med visionen att Tyresö ska vara en plats där människor vill leva och bo. Som hyresvärd arbetar vi därför ständigt med hela upplevelsen, både den inomhus och den utomhus. Vår tanke om att skapa boendeglädje innebär att våra fastigheter och bostäder är attraktiva och passar för hyresgästernas behov tillsammans med en yttre miljö som är trygg och känns trevlig. Mer information om Tyresö Bostäder hittar du på www.tyresobostader.se.

Om jobbet som fastighetschef

Övergripande:

Som ny fastighetschef ansvarar du för hela fastighetsbeståndet och dess fysiska skick. Fastighetsavdelningen består av tre team och du leder den. I din roll har du ansvaret för att den långsiktiga underhållsplanen ger en optimal förvaltning genom ett underhåll i rätt tid, så akut felavhjälpning undviks och att skicket på fastigheterna är gott. Du är med i ledningsgruppen och rapporterar av ditt ansvarsområde till VD och övriga medlemmar. Här bidrar du också med idéer som stödjer hela bolagets uppdrag. Du jobbar nära VD och är stöd åt både VD och övriga i ledningsgruppen. I rollen ingår många kontakter. Som fastighetschef är du en viktig representant utåt för Tyresö Bostäder. Bland annat kommer du ha kontakt med kommunen, hyresgästföreningen och andra externa intressenter. Det kan även handla om regelrätta förhandlingar med entreprenörer, kommunen med flera. Internt ska du samverka både med din egen avdelning och med andra för bästa totalresultat och du ska regelbundet informera VD, ledningsgrupp och kommunikatörer om vad som sker på fastighetssidan.

Operativt:

I fastighetsavdelningen ingår våra tre team Förvaltning, Drift & Energi och Underhåll & Besiktning som i det dagliga sköter varsin viktig del. Samordningen mellan dessa delar är av avgörande betydelse för både resultat och arbetsmiljö och därmed viktig för dig att utveckla. Som fastighetschef ska du säkerställa att det dagliga arbetet görs på ett planerat och effektivt sätt, med medarbetare som trivs och vet vad som förväntas av dem. I teamen jobbar totalt 25 kunniga medarbetare och du har ett direkt personalansvar över 6 personer. Dessa är rutinerade och självgående och behöver dig främst som stöd och bollplank i svårlösta frågor.

Budgets upprättas av teamledarna men du sätter ihop helheten och ser till att den håller mot övriga planer och mål. Det är du som, i samråd med övriga i ledningsgruppen, tar fram och uppdaterar den långsiktiga underhållsplanen och ser till att den verkställs. Du hjälper till med mindre och större upphandlingar och vet självklart vad LOU innebär. I tjänsten sitter du en hel del på kontoret men du är också ute och rör dig både bland fastigheter och medarbetare. Det är en bred och viktig roll och då den inte funnits tidigare kommer du själv kunna sätta din prägel på den i samråd med VD och övrigas förväntningar.

Om dina kunskaper

För att bli framgångsrik i rollen som fastighetschef har du:

 • Ingenjörsexamen vid högskola eller motsvarande kunskaper
 • Erfarenhet från fastighetsförvaltning, projektering och projektledning
 • Kunskaper i material- och entreprenadupphandling för offentlig verksamhet
 • Vana av att arbeta i processform samt god erfarenhet av behovsanalys, planering och uppföljning vad gäller drift, underhåll och förvaltning
 • Erfarenhet och intresse av personalledning med en mycket god förmåga att förstå och entusiasmera människor för att bidra till engagemang och arbetsglädje
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Vana från förhandlingar samt ett väl utvecklat affärssinne med en förståelse och ett intresse för den komplexitet i affären som finns när fler intressen än vinst ska tillgodoses
 • Kunskap och erfarenhet av politiskt styrda organisationer är meriterande.
 • Erfarenhet och intresse av att presentera information för olika grupper
 • Ett intresse och kunskap om hur hållbarhet kan skapas
 • B-körkort

Om dig

Du är en prestigelös och ärlig lagspelare. Du tycker om att samarbeta och förstår vikten av tydlig kommunikation. Du har en organisatorisk förmåga och kan göra tillförlitliga ekonomiska bedömningar. Som chef låter du dina medarbetare ta eget ansvar och litar på deras kompetens, men finns där som bollplank vid behov. Du har förmågan att lyssna, förstå och se andras behov. Du ser och förstår helheten och har förmågan att samordna många enskilda delar till ett bra flöde.

Du är flexibel, van att arbeta självständigt och har både förmåga och kunskap att snabbt fatta de rätta besluten utifrån givna ramar.

Vad du får

Du får arbeta i en allmännyttig politiskt styrd organisation där vi har samhällsnyttan i fokus. Vi befinner oss i en utvecklingsfas där mycket händer och ska inom kort flytta till helt nybyggda fräscha lokaler nära Tyresö centrum. Hos oss finns alltid möjligheten att påverka, då vi är en relativt liten organisation med cirka 45 kollegor. Vi har bra villkor och kollektivavtal. En hög grad av samarbete och respekt för varandras kompetenser finns. Här gör alla skillnad och våra prestationer märks. Vi är stolta och månar om vårt fina bostadsbolag och vad vi tillsammans gör för alla som bor i våra fastigheter. Och du, Tyresö ligger knappt 20 minuters bussresa från Söder i Stockholm. Välkommen till oss!

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Frågor kring tjänsten och Tyresö Bostäder besvaras av Jan Stenman, Förvaltningschef, jan.stenman@tyresobostader.se

Välkommen att mejla din ansökan till vår rekryteringspartner, Ylva Nyhlén, info@sparringpartner.one 

Märk ansökan ”Fastighetschef”. Sista ansökningsdag är den 24/3.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm