Våra tjänster

Fastighetschef

Är du en erfaren ledare med mycket goda kunskaper i fastighetsförvaltning? Vill du vara med och leda Skolfastigheter i vårt uppdrag och mot vår vision? Då kanske du är den vi söker? Läs mer om jobbet nedan och välkommen med din ansökan!

Välkommen till Skolfastigheter! Vi är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Uppsala kommun växer och planeras fortsätta växa med nya bostäder och hela stadsdelar. För Skolfastigheter innebär detta att behovet av nya pedagogiska lokaler kommer öka under en överskådlig tid. De närmaste fem åren planerar vi att investera fem miljarder kronor i att bygga nya förskolor/skolor och rusta befintliga. Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 450 000 kvadratmeter. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 75 medarbetare.

Ditt uppdrag

Som fastighetschef ansvarar du för att kommunens skolfastigheter förvaltas och utvecklas utifrån ägardirektiv samt hyresgästernas behov och förväntningar på kvalitet och leverans. Du rapporterar till VD, är chef över ett av bolagets tre affärsområden och ingår i bolagets ledningsgrupp där du arbetar strategiskt med utvecklingsfrågor och effektiviseringsarbete.

Ditt uppdrag är att leda, planera och utveckla verksamheten inom affärsområdet och du har fullt ledningsansvar för både verksamhet och ekonomi inom området. Du har ett övergripande ansvar för ca 30 medarbetare, med direkt personalansvar för affärsområdets fyra avdelningschefer samt driftcontroller. Du deltar i olika samarbetsforum inom Uppsala kommun och representerar även Skolfastigheter i andra sammanhang.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som fastighetschef ser vi att du har mycket goda kunskaper om fastighetsförvaltning, lång vana av ledningsgruppsarbete och erfarenhet av att leda första linjens chefer. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som bolaget bedömer som likvärdiga. Du behöver också ha en grundläggande förståelse för upphandling enligt LOU och hur en kommunal verksamhet fungerar vad gäller den politiska styrningen.

Vi söker en erfaren ledare som har en helhetssyn och kan hitta former för hur vi ska ta oss framåt med ett långsiktigt perspektiv. Vidare är du en tydlig och ödmjuk relationsbyggare med god samarbetsförmåga. Du har en hög förståelse för och förmåga att jobba tvärfunktionellt och över gränser med ett prestigelöst och lösningsorienterat arbetssätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Annelie Johansson, VD, tel 018-727 44 84 eller Lisa Arnoldsson, HR-generalist, tel 018-727 45 75.

Facklig företrädare: Vision, Bo Stridh, 018-727 40 29.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Läs mer om bolaget här Skolfastigheter

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm