Våra tjänster

Fastighetschef

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största och mest expansiva privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. Vi har sedan starten haft en stark tillväxt med hög lönsamhet och de cirka 250 medarbetarna är en viktig framgångsfaktor. Vi har korta beslutsvägar och en flexibel organisation där medarbetarna har stora möjligheter att påverka och också förväntas att påverka företagets utveckling. Som ledare hos oss har du en viktig roll i att motivera, stödja och bidra till medarbetarnas utveckling.

För oss är affärsmässighet och samhällsengagemang viktigt. Vi deltar i samhällsutvecklingen på de orter där vi verkar samtidigt som vi arbetar för att vår påverkan på miljön ska vara så liten som möjligt. Vi söker nu en Fastighetschef till vårt fastighetsbestånd i Uppsala.

Om tjänsten

Som Fastighetschef har du affärsansvar för Rikshems största fastighetsbestånd, ca 7000 lägenheter, vårdboenden och skolor. Du ingår i ledningsgruppen för Region Mälardalen. Du har totalansvar för fastighetsbeståndets affärsplan och driftnetto samt för att ta fram projekt-utvecklingsmöjligheter. Du leder ett kompetent team om fyra chefer och sammanlagt 35 medarbetare bestående av förvaltare, förvaltningsassistenter, fastighetstekniker och uthyrare. Med stort engagemang förväntas du och ditt team vara med att bidra till att uppnå regionens utveckling och resultat. Vidare arbetar du aktivt med utveckling av fastighetsportföljen och förutsätts bedriva ditt arbete med ett nytänkande anslag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Självständigt ansvara för intäkter, kostnader, investeringar och utveckling avseende helheten för samtliga fastigheter i beståndet

 • Ansvar för verksamhetsplaner, budget, prognos och bokslut vilket inkluderar ansvar för att rapporter och avstämningar genomförs korrekt vid kvartals- och årsbokslut
 • Årliga och projektspecifika hyresförhandlingar
 • Ramavtalsförhandlingar med nya och befintliga leverantörer
 • Ansvar för upphandlingar, vissa projekt och lokaluthyrningar
 • Övergripande ansvar för att egenkontroll och myndighetskrav efterföljs
 • Ansvar för att leverera kundnöjdhet vilket mäts genom NKI
 • Vara en god representant för Rikshem och ansiktet utåt i olika nätverk och mot andra intressenter
 • Bidra till regionens ledningsgruppsarbete

Du välkomnas till nytt fräscht kontor i Gränbystaden i Uppsala. Rollen rapporterar till Regionchef Mälardalen.

Kvalifikationer och personlighet

 • Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet från fastighetsbranschen och har en dokumenterat god ledarerfarenhet.
 • Du utövar ett närvarande ledarskap och motiveras av att coacha dina chefer och medarbetare till framgång.
 • Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med lokalhyresjuridik, budgetansvar och investeringskalkylering.
 • Du är en trygg förhandlare.
 • Du är van vid att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor.
 • Du är samverkansinriktad med förmåga att skapa förtroendefulla relationer såväl internt som externt.
 • Du är analytisk, strategisk och har en förmåga att hantera komplexa frågor.
 • Som person är du driven, orädd, självgående och har en stor passion för människor och fastigheter.
 • Du har ett starkt samhällsintresse och ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt perspektiv.
 • Du är också prestigelös, förändringsbenägen och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat.

Utbildning

Meriterande med högskole- eller universitetsutbildning inom företagsekonomi eller motsvarande med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan erfarenhet som kan anses likvärdig.

Språkkunskaper

Svenska – flytande i både tal och skrift
Engelska – baskunskaper

Placeringsort

Uppsala

Varför Rikshem?

På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA – Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Bland annat med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Du som medarbetare förutsätts delta i och påverka vår framtida utveckling. Läs mer på www.rikshem.se.

Vill du leda ett vinnande team där din insats gör stor skillnad?

I denna rekrytering samarbetar Rikshem med People360. För mer information är du därför välkomman att kontakta, Judith Kovacs på t: 070-511 14 66 e-post: judith.kovacs@people360.se alt. Anette Stenseth på̊ t: 070-779 48 74 eller e-post: anette.stenseth@people360.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din meritförteckning tillsammans med ett personligt brev märkt ” *Fastighetschef” till http://career.people360.se/jobs så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm