Våra tjänster

Exploateringsstrateg

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunstyrelsen och dess Samhällsbyggnadsutskott planerar och bereder kommunens mark- bostads och exploateringsfrågor, med tillhörande program. Arbetet leds av kommunledningskontorets avdelning för övergripande planering där även andra strategiska frågor återfinns t.ex. översiktsplanering, infrastruktur, miljö och fastighet.

Gävle kommun befinner sig i en expansiv fas och har passerat 100 000 invånare. För att stärka kommunstyrelsens roll i mark- och exploateringsfrågor söker vi en exploateringsstrateg som vill bidra till att utveckla Gävle ytterligare.

Arbetsbeskrivning

Gävle växer! Målet om en befolkning på 120 000 invånare år 2030 innebär inte bara ett ökat behov av bostäder utan även av plats för flera arbetsplatser, verksamheter, skolor, omsorg, sjuk- och hälsovård, kultur, idrottsanläggningar, parker och kommunikationer.

I rollen som exploateringsstrateg så analyserar du etablerings- och exploateringsområden, träffar potentiella byggherrar, bereder beräkning av kostnader och stöttar i etableringsfaser. Samordningen av strategiskt viktiga nya ärenden sker i samarbete i med Samhällsbyggnad Gävle. Det gäller främst större investerings- och exploateringsprojekt.

Med bl a Gävle kommuns inriktningsprogram för bostadsförsörjning, och andra program som grund arbetar du även med samordning av exploateringsprojekt och beställning av detaljplaner som oftast utförs av Samhällsbyggnad Gävle.

Som exploateringsstrateg har du ett gott samarbete med andra tjänstemän i kommunkoncernen, politiker, exploatörer, byggföretag m fl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/lantmäteri, väg och vatten eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av samhällsbyggande, främst mark- och exploateringsfrågor inom privat eller offentlig sektor, helst på strategisk nivå. Du har förståelse och intresse för arbete i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i ditt uppdrag drivs du av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du har ett långsiktigt strategiskt tänkande och prioriterar utifrån övergripande strategier. Hos dig finns ett starkt intresse för en hållbar stadsutveckling.

Du är självgående och strukturerad med en god förmåga att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Vi söker dig som är systematisk och analytisk samt har en god pedagogisk förmåga då du ska kunna förmedla kunskap om ekonomiska förutsättningar till berörda. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket både i tal och i skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-27
Referensnummer: KLK 21/17

Kontaktperson

Helén Åleskog
Biträdande kommundirektör
Telefon: 026-17 81 50

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm