Våra tjänster

Exploateringsingenjör

ViewAdvertisementImage

 

Du som vill arbeta som exploateringsingenjör – ta chansen och var med och skapa det nya Karlskrona. På enheten för mark- och exploatering, som är en del av planeringsavdelningen, arbetar i dag ett engagerat gäng på sju personer.
Enheten ansvarar för förvaltningen av Karlskrona kommuns mark och skogar, exploateringen av mark för bostads-, verksamhets- och industriändamål och för alla köp samt försäljningar av mark och fastigheter. Enheten arbetar även med kommunens kartverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som exploateringsingenjör arbetar du brett med mark- och exploateringsfrågor ur ett tekniskt, ekonomiskt och juridiskt perspektiv.
I Karlskrona kommun får du möjlighet att vara med från planering till genomförande av olika samhällsbyggnadsprojekt. På så sätt får du en inblick i och kunskap om hela kedjan – från start till mål.
Du ansvarar för att skriva avtal och förhandla om köp och försäljning av mark, markanvisningsavtal, exploateringsavtal med mera. I uppdraget ingår att leda och samordna genomförandefrågor i planarbete och utbyggnadsskede.
Du får ett socialt utåtriktat arbete med många kontakter med markägare, byggföretag, kommuninvånare och representanter för andra förvaltningar inom kommunen.
Genom ditt arbete bidrar du till att bygga ett hållbart samhälle och har chansen att förändra Karlskronabornas vardag och kommunens framtid.

Kvalifikationer

Du är lantmätare, civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad eller mark och exploatering, eller har annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
Du har kunskap/erfarenhet av att tillämpa fastighetsjuridik och arbeta med genomförandefrågor i den fysiska planeringen. Erfarenhet av projektledning och arbete i en politiskt styrd organisation och/eller konsultverksamhet är meriterande.
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och vi värderar att du är strukturerad, lösningsorienterad, nytänkande och har god samarbetsförmåga.
Du är kommunikativ och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.
B-körkort är ett krav.

Karlskrona kommun erbjuder

I Karlskrona kommun finns utvecklingsmöjligheter. Du ansvarar för dina projekt inom mark- och exploateringsfrågor – med möjligheten att arbeta mer strategiskt och staka ut kommunens framtida utveckling på lång sikt. Du får stort eget ansvar för ditt arbete. Det är viktigt att du som medarbetare känner glädje och tillfredsställelse i ditt jobb. Alla i Karlskrona kommun ska känna sig delaktiga, trygga och stolta över sitt arbete.
Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid och tillämpar flextid. Din arbetsplats ligger centralt i Karlskrona nära bussar och tåg.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde sker så snart som möjligt eller efter överenskommelse

Kontaktpersoner

Ola Robertsson, chef planeringsavdelningen/mark och exploateringschef tfn 0455-30 35 90
Mikael Wirbrand, mark och exploateringsingenjör, tfn 0455-30 31 60

Fackliga företrädare

Birgith Juel, Vision, tfn 0455-30 48 33
Anna Gustafsson, CR/SACO tfn 0455-30 31 77
Yvonne Eriksson, Ledarna, tfn 0455-30 45 78

ÖVRIGT

Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering.
Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 31/8 2017
Tjänsten söks via Karlskrona kommuns e-rekryteringssystem, se länk via “Ansök här” på sidan.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm