Våra tjänster

Expert fastighetsförvaltning

SABO söker nyfiken expert fastighetsförvaltning

Har du lång och bred erfarenhet av såväl ekonomisk som teknisk fastighetsförvaltning och är samtidigt nyfiken på hur den viktiga vardagen hos bostadsföretag kan utvecklas och effektiviseras? Då är du kanske den erfarna och breda expert inom fastighetsförvaltning vi söker. Hos oss på SABO – allmännyttans branschorganisation – får du driva utvecklingen av en effektivare fastighetsförvaltning och du får göra det tillsammans med 45 härliga kollegor och 300 engagerade medlemsföretag.

Vad du får

Allmännyttans viktigaste uppgift är att bygga och tillhandahålla hållbara och prisvärda bostäder för alla. Dessutom tar många allmännyttiga bostadsbolag ett stort ansvar för stadsdels- och samhällsutveckling. Som branschorganisation stöttar vi medlemsföretagen efter ledorden kompetenta, innovativa och tillsammans. Och vi lever som vi lär! Det är lätt att trivas och utmanas här.

Vi som arbetar på SABO bryr oss om samhället och varandra. Vi har ett genuint intresse för en hållbar utveckling: ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Det genomsyrar verksamheten och hur vi är mot varandra. Du blir en del av gemenskapen och bidrar till ett bättre samhälle.

Som Expert fastighetsförvaltning blir du en av 10 kollegor på enheten Fastighet & Boende. Tjänsten är ny och innebär att du får möjlighet att driva utvecklingsfrågor för en effektivare fastighetsförvaltning.

Vad arbetet innebär

Som expert ger du inspiration, rådgivning och kompetensutveckling till medlemsföretagen. Du initierar och driver strategiska projekt för att utveckla stöd och rådgivning inom ansvarsområdet. Prioriterade områden är att initialt kartlägga och analysera medlemsföretagens konkreta behov av stöd i lokalförvaltningsfrågor och i utvecklingsfrågor som bidrar till en effektivare fastighetsförvaltning. Du deltar också i utredningar och tar fram underlag för remissvar. Aktiv omvärldsbevakning och att bygga nätverk är andra uppgifter.

Vad du är och kan

Vi vill att du har akademisk utbildning och breda kunskaper inom fastighetsförvaltning. Du har erfarenhet av strategisk utveckling av fastighetsförvaltning. Vana att leda projekt är ett måste. Du har nätverk och håller dig uppdaterad om vad som händer inom ansvarsområdet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för ditt uppdrag, driver dina frågor framåt och är strukturerad i angreppssättet. Du är en del av ett team och arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att kommunicera frågor inom fastighetsförvaltning på ett lättbegripligt sätt. Rollen förutsätter att du är engagerad och utåtriktad. För att lyckas i rollen har du lätt för att skapa goda, förtroendefulla relationer och att arbeta tillsammans med andra, både kollegor och externa kontakter.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i fina lokaler centralt i Stockholm. Sista ansökningsdag är 28/2. För frågor om rollen kontakta Jonas Högset, chef Fastighet & Boende, telefon 08-406 55 00 eller rekryteringskonsult Anette Olheim telefon 070-790 95 50.

SABO är bransch- och intresseorganisation för drygt 300 allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Tillsammans äger och förvaltar medlemmarna cirka
802 000 bostäder. Företagen är lokalt och nationellt mycket viktiga aktörer på den svenska bostadsmarknaden.

https://www.sabo.se/

https://www.allmannyttan.se/


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm