Våra tjänster

Enhetschef fastighetsdrift

Diarienr:GSN-2019-0282

Arbetsplats: Enheten fastighetsdrift

Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen

Får du energi av verksamhetsutveckling? Kan du fastighetsdrift? Är du en dedikerad ledare? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Ditt uppdrag

Drift och underhåll av Uppsala kommuns fastighetsbestånd bedrivs både i bolagsform och i kommunal förvaltning. Du kommer att leda driften och underhållet av de byggnader och bostäder som hanteras i kommunal förvaltning. Som chef för enheten fastighetsdrift har du ansvar för verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö. Enheten har cirka 35 medarbetare varav tre har en arbetsledande roll.

I din roll som chef ansvarar du för att enheten har en hög servicegrad och att drift- och underhållsarbeten genomförs på ett effektivt sätt. Med ett coachande och tydligt ledarskap har du förmåga att driva och utveckla verksamheten. Du har förmågan att skapa förutsättningar för engagemang, samarbete och effektiva arbetssätt. I arbetet har du många kontaktytor och samarbeten med så väl kommunens förvaltningar som de kommunala fastighetsbolagen. Du ingår i ledningsgruppen för fastighetsavdelningen och bidrar där med också till att utveckla processer för fastighetsavdelningen som helhet. Ett välfungerande lagarbete med avdelningens enhetschefer är en förutsättning för framgång.

Din bakgrund

Vi söker dig som har god sakkunskap inom området fastighetsdrift. Du har erfarenhet av ledarskap, ekonomistyrning och verksamhetsutveckling. Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmåga att fokusera på rätt saker. Du tar initiativ och driver arbetet framåt för att nå resultat tillsammans med dina medarbetare. För rollen behöver du också ha lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Det är också viktigt att kunna förstå ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser också att du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen kontakta Carl Ljunggren, avdelningschef,
018-727 10 85

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist,
018-727 67 05

Fackliga företrädare:

Sampo Hinnemo, SACO, 018-727 40 58
Tommy Törnberg, Vision, 018-727 17 44
Niclas Möller, Ledarna, 018-727 44 91
Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur, idrott och fritid samt fastighet. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm