Våra tjänster

Ekonomicontroller

Vi söker en strukturerad och erfaren ekonomicontroller som vill vara med att bygga upp och utveckla Sollentuna kommunkoncerns yngsta bolag!

Sollentuna Kommunfastigheter ABs uppdrag är att förvalta, sköta och utveckla kommunens verksamhetsfastigheter, såsom skolor, förskolor, gruppboende, äldreboenden, och kultur- och specialfastigheter såsom Edsbergs slott, torp och lantbruk. Bolaget bygger nu upp organisationen och kommer vara mellan 25-30 personer när bolaget är fullt bemannat.

Affärsutvecklings- och ekonomiavdelningen ansvarar för bolagets ekonomi, affärsutveckling och bolagsövergripande administration och kommer bestå av ca 5 personer.

Vi söker nu en ekonomicontroller till avdelningen som kommer att arbeta nära ledning och verksamhet och vara ett kvalificerat stöd i ekonomiska frågor.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med budget, uppföljning och prognoser samt analys över bolagets ekonomiska utveckling. Du ansvarar bland annat för att utveckla och kvalitetssäkra redovisningen. Du kommer vara ett ekonomiskt stöd till verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Bokslut, prognoser och budget samt årsbokslut/-redovisning
  • Ekonomisk rapportering till ledning och styrelse
  • Ekonomisk granskning av investeringsbeslut
  • Uppföljning av investeringsprojekt
  • Ta fram och analysera nyckeltal
  • Arbeta med bolagets kassaflöde och låneprognoser
  • Se till att bolaget följet lagar, regler för verksamheten inom områdena ekonomi, skatter och redovisning
  • Ta fram Legala rapporter såsom Årsredovisning mm
  • Kontakt med bolagets revisorer

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och därmed van att arbeta med budget, prognos, uppföljning samt rapportering. Du är serviceorienterad, en god kommunikatör, gillar analys, ordning och reda samt vill arbeta operativt så väl som strategiskt.

Du är social och tycker om att ha många kontaktytor. Du är intresserad av att utveckla rutiner och processer med hjälp av IT-stöd, samt har mycket goda kunskaper i Office-paketet. Erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen är meriterande.

Vi erbjuder

Du får stora chanser att vara med att bygga upp ett ungt företag i Sollentuna kommunkoncern och får chansen att sätta din prägel på hur den ekonomiska administrationen i bolaget sköts.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar. Inom Sollentuna Kommunfastigheter råder en nybyggaranda där positiv stämning, god samverkan och professionellt utbyte sker mellan arbetskamraterna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Vi sitter i Turebergshuset med en fantastisk utsikt över Sollentuna. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Daniel Eriksson, Affärsutvecklings- och ekonomichef
tfn: 08-579 216 19

Sollentuna Kommunfastigheter AB är ett nybildat bolag i Sollentuna kommunkoncern. Vi förvaltar och utvecklar kommunens fastigheter, till exempel skolor, äldreboenden och kulturfastigheter som Edsbergs slott, torp och lantbruk. Tillsammans skapar vi trygga och inspirerande miljöer för Sollentunas äldre, barn och unga. Hos oss får du goda möjligheter att växa och utvecklas tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm