Våra tjänster

Ekonomichef

Eslövs Bostads AB söker ny ekonomichef

ebo är ett bostadsföretag som äger, förvaltar och utvecklar mer än 2 000 bostäder i Eslövs kommun. Vi erbjuder ett tryggt boende med god standard och hög service. Våra fastigheter finns i kommunens alla tätorter. Vår strävan är att kunna erbjuda ett boende med valfrihet för alla. Samtliga bostäder erbjuds med hyresrätt.

Om tjänsten

I rollen som ekonomichef har du det ekonomiska ansvaret för bolaget och koncernen. Det är din uppgift att driva och utveckla ekonomi- och administrationsfunktionen som idag innefattar personalansvar för fyra kompetenta medarbetare. Förutom att följa upp och styra bolagetsekonomin ingår även att utveckla rutiner och processer för ett effektivt arbete tillsammans. Ekonomichefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen .

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du kommer att arbeta mycket nära bolagets VD och vara ansvarig för ekonomiska frågor som ingår i bolagets drift, styrning, ekonomisk affärsplanering.
  • Sköta vår koncernredovisning
  • Arbeta med bolagsbildningar och fastighetsaffärer.
  • Hålla ihop arbetet med budgetprocess, intern styrning och kontroll.
  • Utveckla affärs- och ekonomiprocessen
  • Svara för utvecklingen, uppdateringar av rutiner och instruktioner inom ekonomifunktionen
  • Besörja att Årsredovisningar upprättas samt att revision utförs effektivt och korrekt
  • Säkerställa att formalia i form av bolagsstämmor och styrelseprotokoll etc genomförs/upprättas
  • Vara ansvarig kontakt för externa intressenter: myndigheter, banker, revisorer, advokater, skatter, konsulter
  • Personalansvar för fyra medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du tidigare har haft ansvaret för en ekonomifunktion i ett företag av motsvarande storlek. Vidare är du intresserad och van att driva förändringar och förbättringar, arbeta strategiskt och verksamhetsinriktat och bidra aktivt i en ledningsgrupp. Du har ett affärsfokus samt en god förståelse för redovisning och gedigen erfarenhet av verksamhetsstyrning. Fastighetserfarenhet och tidigare formellt chefskap är meriterande, men inte ett krav.

Personliga egenskaper

För att trivas på ebo och för att vara framgångsrik i denna roll är du en engagerad person som gillar att arbeta verksamhetsnära och utvecklingsorienterat. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du är en pedagogisk och lyhörd lagspelare. Du är analytisk, utåtriktad och kommunikativ och som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.

Din ansökan:

Vi intervjuar kandidater löpande och vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt dock senast 20 augusti. För frågor kring tjänsten hänvisas till VD Kristina Forslund 0413-59 94 11, kristina.forslund@ebo.se


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm