Våra tjänster

Driftoptimerare

Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi står inför en spännande utveckling då Micasa Fastigheter fått i uppdrag att bygga ett flertal nya vård- och omsorgsboenden de kommande åren.

Brinner du för fastigheter och vill bidra med din kompetens inom fastighetsteknik och driftoptimering? En av våra driftoptimerare har gått vidare internt och vi söker därför någon som i nära samarbete med en kollega ska ansvara för drift och underhåll av företagets värme- och ventilationsanläggningar i våra ca 120 fastigheter. Som driftoptimerare agerar du även som stödfunktion till de tekniska förvaltarna och avdelningen för byggprojekt, vilket bland annat innebär att du kommer att vara delaktig i projekteringsskedet vid ny- och ombyggnation.

Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista och erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär. Rollen ingår i vår specialistenhet Teknik och trygghet, och du rapporterar till enhetschefen.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som driftoptimerare ansvarar du för drift och underhåll av bolagets värme- och ventilationsanläggningar, samt för att driva modernisering och effektivisering av anläggningarna. Du har en beställarroll och tillsammans med vår externa driftentreprenör säkerställer du avvikelser i innemiljön och verkar för ett bra inomhusklimat. Du har kostnadsansvar för ditt område. Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Driftoptimera värme- och ventilationsanläggningar enligt optimeringsplan
  • Ansvara för att tekniska installationer samverkar så effektivt som möjligt
  • Ta fram och hantera åtgärdsförslag för att avhjälpa avvikelser gällande inomhusmiljö och ökad mediaanvändning
  • Ansvara för entreprenörskontakter, följa upp och säkerställa entreprenörers leverans
  • Säkerställa att åtgärder vidtas efter OVK-besiktningar och radonmätningar
  • Delta som specialist vid projektering i samband med byggprojekt samt vid upprättande av underhållsplaner och budget
  • Delta i avdelningens budget- och utvecklingsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet

Rollen som driftoptimerare kräver högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsteknik, alternativt mångårig erfarenhet i likvärdig befattning. Du har tidigare erfarenhet av driftoptimering, drift och underhåll av värme och ventilation och/eller styr och regler. Du behöver också tidigare ha arbetat med styrsystem. Rollen förutsätter B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av LOU och även om du tidigare arbetat med fastighetssystemet Fast2.

Personliga egenskaper

För att du ska lyckas i rollen är du strukturerad och självgående. Du är resultatinriktad, kreativ och söker aktivt nya lösningar. För att trivas som driftoptimerare är det viktigt att du gillar att arbeta både operativt och strategiskt med tekniska frågor, samt att du trivs med både självständigt arbete och att jobba i team. Eftersom rollen innebär många kontaktytor både internt och externt behöver du vara relationsskapande, ödmjuk och en god kommunikatör.

Om Micasa Fastigheter

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder med rimliga hyror till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Micasa Fastigheter äger och förvaltar ca 120 fastigheter som omfattar drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är ca 1 miljard kronor. Våra miljö- och energiledningssystem är certifierade enligt ISO 14001 och 50001. Micasa Fastigheters värdegrund bygger på engagemang, nytänkande, omtanke och kunskap. De fyra ledorden ska ses som ett förhållningssätt som genomsyrar alla områden och allt vi gör inom ramen för vår verksamhet. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller besök oss på Facebook.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-specialist Emilia Madeon på 08-508 360 54 eller rekryterande chef Roger Teljfors på 08-508 360 00. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se. Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 
Anställningsform     Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning     Heltid
Tillträde     Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar     1
Sysselsättningsgrad     100%
Ort     Stockholm
Län     Stockholms län
Land     Sverige
Referensnummer     2018/2776
Kontakt  
Roger Teljfors, rekryterande chef, 08 508 360 00
Emilia Madeon, HR-specialist, 08 508 360 54

Facklig företrädare    
Annette Criborn, Vision, 08 508 360 00
Anne Tawastman, SACO, 08 508 360 00

Utbildningskrav     Högskola/universitet


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm