Våra tjänster

Chef

Chef Stationsfastigheter och Etablering till Preem

Vill du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Vi söker dig som kan fastigheter är duktig fastighetsekonomi, arrendefrågor, investeringar, digitalisering och vill vara med och driva utvecklingen framåt. Du är också en duktig ledare med energi och framåtanda. Till vår uppdragsgivare Preem söker vi nu en chef för Stationsfastigheter med målet att utveckla och driva beståndet inom Preems stationsverksamhet för att säkra en fortsatt stark marknadsposition. 

Jobba för framtiden redan idag

I rollen kommer du att rapportera till chefen för Station som i sin tur ingår i affärsområdet Marknad & Försäljning. Som chef för Stationsfastigheter kommer du att ha tre direktrapporterande chefer som direkt rapporterar till dig och totalt 25 medarbetare. De verkar inom avdelningarna etablering och fastighetsadministration, bygg och underhåll av obemannade stationer, samt teknisk support gällande stationsutrusning.

Du kommer ta ett samlat grepp om dessa frågor med fokus på att utveckla fastighetsbeståndet så kostnadseffektivt som möjligt. I rollen interagerar du brett med såväl externa som interna parter och driver självständigt frågorna fram till beslutsunderlag. Du har ett strategiskt förhållningssätt men är samtidigt nyfiken på din verksamhet och är inte rädd för att själv ge dig ut på fältet för att hålla dig ajour med utvecklingen på marknaden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarar för att stationsnätet utvecklas enligt plan och inom budget med fokus på drivmedelsförsäljning
  • Driva förhandlingar och sluta avtal med kunder, kommuner, samarbetspartners och leverantörer
  • Fortsätta bidra till en effektiv struktur vad gäller fastighetsadministration och juridiska frågor inom avdelningen
  • Se över kostnaderna för drift och underhåll av obemannade stationer för att hitta mer effektiva lösningar
  • Följa den tekniska utvecklingen i branschen vad gäller obemannade stationer och koppla detta till Preems övergripande strategier
  • Leda dina chefer och medarbetare framåt och stötta dem i strategiska frågor  

I rollen sitter du med i ledningsgruppen för Station tillsammans med fyra andra chefer och en controller. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Preems huvudkontor i Stockholm. I tjänsten ingår resor inom hela Sverige.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig med en bakgrund inom fastighetsekonom/juridik. Kanske arbetar du idag som etableringsansvarig eller fastighetschef inom en närliggande bransch med fokus på avtal, arrendeärenden, fastighetsadministration och förhandlingar. Du är en rutinerad ledare med tidigare formellt personalansvar, gärna över andra chefer. Har du därtill ett intresse för digitaliseringsfrågor och teknisk utveckling ser vi det som ett plus. Du har en eftergymnasial utbildning som civilekonom, fastighetsjurist eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förkommer i det dagliga arbetet.  B-körkort är ett krav.

Är det här du?

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är affärdriven och har en stark glöd och ett engagemang i det du gör.  Du är trygg i dig själv och vågar ifrågasätta och utmana, samtidigt som du är medveten om utmaningarna i att arbeta i kostnadsmedveten organisation. Du har en förmåga att få med dig människor, är positiv och lösningsorienterad. För att trivas i rollen är du en lagspelare som gillar många olika kontaktytor och att driva frågor med olika inriktning och bredd.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Susanna Hörler på 08-120 50 420. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Etableringsansvarig, Fastighetschef, Arrende, Markförvärv, Stationsdrift, Fastighetsekonomi, Fastighetsjuridik

Om Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm