Våra tjänster

Bokonsulent

Järfällahus AB äger och förvaltar ca 5 560 lägenheter, 4 578 fordonsplatser och 568 kommersiella lokaler i Järfälla kommun – från Barkarby i söder till Kallhäll i norr. Inget bostadsområde är det andra likt. Därför kan vi erbjuda olika typer av boende. Lägenhet eller radhus med egen täppa. Äldre, charmiga områden eller moderna med ljusa, spännande planlösningar. Det enda våra bostäder har gemensamt är att alla är hyresrätter.

På Järfällahus strävar vi efter att jobba i linje med våra värdeord Engagerad, Professionell och Omtänksam i vårt uppdrag som allmännyttig bostadsförvaltare och utvecklare. Att möta kundernas behov på ett så bra sätt som möjligt är sedan flera år tillbaka ett viktigt fokusområde i organisationen.

Järfällahus AB är ett bostadsbolag i stark utveckling och med stor framtidstro. Bolaget går nu in i en spännande fas med både nybyggnationer och stora moderniseringsprojekt. Vi söker nu en bokonsulent till vår verksamhet.

Tjänsten:

Som bokonsulent ingår du i teamet för Uthyrning och Bokonsulenter som idag består av två bostadsuthyrare, en uthyrare av kommersiella lokaler samt två bokonsulenter. Tjänsten innebär att du aktivt arbetar med bosociala frågor som innefattar störningar, utredning av oriktiga hyresförhållanden samt sena betalare. Du arbetar proaktivt med bosociala frågor och kommer även vara involverad i Järfällahus trygghetsarbete i vår satsning på trygghetsskapanade åtgärder och aktiviteter i våra bostadsområden. Vi sitter i trevliga lokaler på Drabantvägen i Jakobsbergs centrum, nära både kommunikation och våra egna fastigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utredning oriktiga hyresförhållanden
  • Hantering av störningsärenden/grannosämja (kontakt och medling)
  • Vanvårdsärenden
  • Administrera varningsbrev och uppsägning vid behov enligt regelverket
  • Delta som företagets representant i ärenden i Hyresnämnden/Tingsrätten
  • Samarbete med Järfälla Kommun samt med övriga delar av Järfällahus för att säkerställa social hållbarhet
  • Trygghetsskapande åtgärder

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom fastighetsbranschen. Du har goda kunskaper inom hyresjuridik och uttrycker dig väl i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Du är van vid myndighetskontakter inom ramen för tjänsten. Körkort och tillgång till egen bil krävs.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen bör du vara en självgående och initiativtagande person som har lätt för att kommunicera, medla och reda ut tuffa situationer som kan uppstå i arbetet. Du är orädd och trygg i dig själv. Du tilltalas av att göra utredningar och arbetar på ett lösningsorienterat sätt. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra, både internt och externt. Du trivs med ett stort ansvar, och förstår vikten av att arbeta strukturerat. Är en säker beslutsfattare och hanterar parallella arbetsuppgifter på ett proffsigt sätt.

Är du den vi söker?

Vi hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla verksamheten i linje med våra värdeord, där vi också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Du blir en del av en spännande organisation med trevliga och kompetenta kollegor. Järfällahus satsar på friskvården där vi stöttar ett aktivt liv utanför arbetstid via friskvårdsbidrag. Vi har även andra förmåner och en egen personalklubb som anordnar mindre event.

Maila din ansökan med CV och personligt brev till Personal.HR@jarfallahus.se redan idag, rekryteringen sker löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor som rör tjänsten vänligen kontakta agneta.lundstrom@jarfallahus.se chef för Uthyrning & Bokonsulenter.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm