Våra tjänster

Asset Manager

Aberdeen Standard Investments är en ledande global kapitalförvaltare, som har som mål att skapa långsiktigt värde för kunderna. För att uppnå detta erbjuder vi ett brett utbud av investeringsmöjligheter samt högsta servicenivå.

Vi förvaltar totala tillgångar runt om i världen till ett värde av ca 570 miljarder brittiska pund för kunder i 80 länder. Vi har drygt 1 000 investeringsspecialister anställda som förvaltar dessa tillgångar och vi erbjuder kundsupport från 50 kundrelationskontor globalt.

Varumärket Aberdeen Standard Investments skapades i samband med fusionen mellan Aberdeen Asset Management PLC och Standard Life Plc den 14 augusti 2017, då Standard Life Aberdeen plc bildades.

Asset Manager

Som Asset Manager blir man en del av en internationell verksamhet och kommer till ett team på Aberdeen som består av en grupp medarbetare med lång och bred erfarenhet inom fastighetsbranschen. Det är ett starkt team med en bra atmosfär och gott samarbete, vilket ger god möjlighet att lära och utvecklas vidare. Aberdeen Sverige har framgångsrikt ökat volymerna under senare tid och framöver ser vi nya tillväxtmöjligheter i form av ytterligare volymtillväxt och fler mandat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen ligger att arbeta brett inom Asset Management teamet som ansvarar för utförandet av affärsplanerna för en eller flera kunder och ledningen av deras fastighetsportföljer. Gruppen har övergripande ledning, kontroll och övervakning av portföljen/erna enligt Aberdeens processer och kundernas krav. Att analysera fastigheterna, sätta affärsplaner och budget samt nå specifika mål inom 12+ månader samt att verkställa investerings- och affärsplanerna är också del av gruppens ansvar som man kommer att dela.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Proaktivt bidra till och styra, leda arbetet med att utveckla och förvalta kundernas mandat i önskad riktning
  • Att tillsammans med övriga team (investment management, transaktion, uthyrning, förvaltning, ekonomi m fl.) arbeta för att nå uppsatta mål enligt affärsplaner mm
  • Att delta i möten med kunder och att ha en aktiv roll i rapportering mot kund
  • Att tillsammans med övriga i teamet delta i arbetet med affärsplaner för fastigheterna vilka presenteras för relevanta parter i avsikt att implementera och uppnå satta mål
  • Att tillsammans med teamet förbereda förslag till transaktioner, investeringar mm till investeringskommittén
  • Aktivt övervaka och styra förvaltningen av portföljen till högsta standard och professionalism
  • Att vara direkt delaktig och engagerad i förhandlingar avseende uthyrningar, transaktioner, investeringar, planprocesser och andra aktiviteter rörande fastigheterna

Kvalifikationer

  • Lämplig bakgrund är civilingenjör med inriktning fastighetsekonomi, civilekonom eller annan relevant högskoleutbildning.
  • Minimum 2-3 års relevant erfarenhet från fastighetsbranschen med erfarenhet från portföljförvaltning, analysarbete, transaktion, projekt eller fastighetsförvaltning.
  • Affärssinne, analytisk förmåga och professionalism.

Låter det intressant? Skicka din intresseanmälan via http://www.advice-es.com/uppdrag/asset-manager/.. För eventuella frågor välkommen att kontakta Gustaw Lindhall på Advice Executive Search, som vi samarbetar med, via 0723299494 eller GL@advice-es.com


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm