Våra tjänster

Affärsutvecklare

HSB Stockholm är en medlemsägd organisation som jobbar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi erbjuder allt ifrån förvaltningstjänster till medlemskap för bostadsrättsföreningar och är bostadsrättens främsta företrädare. Vi är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att ”vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet”, vilket vi uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. Våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. På HSB Stockholm får du chansen att växa och utvecklas.

Just nu söker vi efter dig som vill vara med och utveckla våra affärer och arbetet med att öka våra marknadsandelar i segmentet fastighetsförvaltning. För att lyckas i vår offensiva satsning söker vi ytterligare en Affärsutvecklare som med kunden i fokus skall driva och utveckla försäljningen av HSB:s förvaltningstjänster.


Arbetsuppgifter
I rollen som Affärsutvecklare är ditt uppdrag att driva och utveckla försäljningen av HSB:s etablerade förvaltningstjänster. I försäljnings- och utvecklingsarbetet kommer du samarbeta med erfarna specialister inom fastighetsförvaltning.

I ditt arbete kommer du att:

 • Initiera, planera och driva försäljning av HSB:s förvaltningstjänster från första kontakt till genomförd affär.
 • Utveckla HSB:s affär och tjänsteutbud för en bättre service och kvalité till befintliga och potentiella kunder.
 • Identifiera nya affärsmöjligheter och bearbeta nya kunder/kundsegment.
 • Identifiera och analysera kundernas behov och utifrån det ta fram affärskoncept.
 • Genomföra säljmöten, seminarier och avtalsförhandlingar.
 • Administrera och räkna fram offerter, kontrakt samt avtalsrapportering.
 • Medverka till att skapa fungerande och effektivare arbetsrutiner.
 • Genomföra beslutade och överenskomna aktiviteter.
 • Samverka med andra HSB-föreningar kring affärsutveckling och tjänsteförsäljning.

Vår målgrupp träffas gärna på kvällstid varför tjänsten medför ett visst kvällsarbete.

Du rapporterar till verksamhetschefen på HSB Affärsutveckling.


Kvalifikationer
Du har som lägst en gymnasieutbildning i grunden och byggt på dokumenterad erfarenhet inom fastighetsbranschen.

Vidare är du;

 • Insatt i AFF (Avtal för fastighetsförvaltning).
 • Förtrogen med ekonomi, budget och affärsmässiga principer.
 • Erfaren av att självständigt driva försäljningsprocesser inom B2B till affärsavslut.
 • Datavan i Officepaketet.

Erfarenhet av strategisk försäljning eller affärsutveckling inom facility management är meriterande.

Körkort är ett krav.


Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Befattningen kräver en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer i interna samarbeten samt hos befintliga och potentiella kunder. För att lyckas i rollen som affärsutvecklare krävs starkt affärsfokus samt förmågan att kunna sätta sig in i kundens perspektiv och sedan utveckla insikten till ett affärskoncept. Du driver din affär på ett prestigefyllt och målmedvetet sätt som ger resultat.


Vi erbjuder
Vi ger dig möjligheten att utvecklas rollen som Affärsutvecklare på HSB Stockholm. En nyckelroll med bra villkor i en värderingsstyrd organisation. Ett fritt, självständigt och ansvarsfullt uppdrag där ditt arbete direkt påverkar organisationens resultat. Du kommer ingå i avdelningen Affärsutveckling som består av 8 personer där du jobbar mot tydliga mål. Du kommer till en prestigelös grupp med stort engagemang och affärsmannaskap där kreativitet och ständigt kundfokus värdesätts högt.

HSB är en värderingsstyrd organisation och vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Allt vi gör ska genomsyras av Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Det är något du behöver inspireras av om du ska trivas i HSB-familjen.

Som anställd på HSB Stockholm får du möjlighet att skapa dig ett brett perspektiv på fastighetsbranschen. Här får du möjligheten att samarbeta med allt från professionella förvaltare, konsulter, ekonomer och specialister på utemiljö och fastighetsskötsel. Du har även möjlighet att vara HSB-ledamot i en bostadsrättsförenings styrelse, och få följa arbetet från kundens perspektiv.

Är du nyfiken och vill veta mer om hur det är att jobba som Affärsutvecklare på HSB Stockholm? Kontakta gärna Fredrik Brorson som kan berätta mer!

Urvalsprocessen sker löpande varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm