Våra tjänster

VD

Fastighetsnytt Förlags AB är ett medieföretag som har funnits sedan 1994. Vi ger ut tidningen Fastighetsnytt, förmedlar platsannonser genom Fastighetsjobb.se samt arrangerar mötesplatsen Business Arena. Vi är idag 21 anställda. Sedan årsskiftet är vi en del av Bonnier och sitter tillsammans med bl.a. Dagens Industri och Dagens Nyheter på Gjörwellsgatan i centrala Stockholm.

Business Arena är Nordens ledande mötesplats för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Genom ett omfattande program med seminarier och talare av hög kvalitet fokuserar vi på en rad aktuella frågeställningar, trender och framtidsfrågor. Tillsammans skapar vi och alla inblandade aktörer ett evenemang ”av branschen, för branschen”. Business Arena arrangeras årligen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå samt under Almedalsveckan. Varje år lockar våra event över 10 000 besökare. Under 2018 arrangerar vi även Business Arena i London.

VD TILL FASTIGHETSNYTT FÖRLAGS AB

Vad gäller saken?
Bonnier Business Media förvärvade tidigare i år Fastighetsnytt Förlags AB. Vi kommer tillsammans att utveckla Fastighetsnytts koncept och idéer med Bonniers övriga verksamheter. Som ett led i denna expansion söker vi därför en ny VD.

Uppdraget
Rollen som VD innebär att förvalta bolagets affärer och varumärken samt att vidareutveckla samarbetet mellan Bonnierkoncernens övriga verksamheter och Fastighetsnytt. Du får förmånen att arbeta med en mycket uppskattad produkt och ett team som är helt outstanding på att arrangera möten och events med kvalitativt innehåll. Vi levererar fastighetsbranschens absolut främsta mötesplats samt ett magasin med akademisk höjd och ett nyhetsbrev med dagliga nyheter om och för fastighetsbranschen. Vår platsannonssajt är ledande i branschen.

Kan det bli bättre? Vi tror det. Tillsammans med våra syskon inom Bonnierkoncernen kommer vi under de kommande åren att ta verksamheten till nästa nivå och vi vill att du som VD är med och leder oss när vi utvecklar nya produkter och koncept tillsammans. Vi tror framförallt att samarbetet med Dagens Industri kommer vara fruktbart.

I rollen som VD styr och leder du verksamheten genom ledningsgruppen och bolagets gruppchefer. Du ingår även i Bonnier Business Medias ledningsgrupp och ansvarar dess fastighetssektor. Skall vi vara ärliga behöver vi någon som tar en tydlig ledarroll, som kan formalisera arbetsgången i bolaget och strukturera informationsutbytet både horisontellt och vertikalt. Stämningen är väldigt familjär, men efterhand som vi växer behöver den bli lite mer professionell, dock utan att tappa det personliga anslaget. Låter det rörigt? Ingen fara, vi tror att du är van att strukturera och organisera. Självklart är du en god kommunikatör, vilket är viktigt, inte minst internt. Du rapporterar till VD för Bonnier Business Media.

Vem är du?

Vi gissar att du har en akademisk examen, kanske inom fastighetssektorn, även om det inte är ett krav. Du bör hursomhelst ha ett genuint intresse för samhällsbyggnadssektorn och ett stort nätverk i branschen. Chefserfarenhet är ett krav och vi tänker att du nog har jobbat 10-15 år i ledande befattningar inom samhällsbyggnadssektorn. Har du erfarenhet av liknande verksamheter och att driva företag är det meriterande. Självförtroende och framåtanda är också användbart, då bolaget numera finns i en större kontext där man ibland måste höras för att synas. Du bör ha erfarenhet av att driva en verksamhet i förändring och att rapportera till en professionell styrelse.

Viljan att göra affärer kommer du att ha nytta av såväl externt i kundkontakter som internt när det kommer till att utveckla nya B2B-tjänster och att positionera Fastighetsnytt. Företaget kännetecknas av kreativitet och nytänkande, och det är bra om det även gäller ditt arbetssätt. Självklart är du utåtriktad och gillar att stå i rampljuset, något som du kommer att få göra från tid till annan.

Vi sitter i fräscha lokaler på Gjörwellsgatan 30 tillsammans med DI och DN, där pulsen från de olika nyhetsredaktionerna är påtaglig.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Alla ansökningar behandlas löpande och givetvis konfidentiellt. Välkommen med din ansökan senast den 6 november 2017. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Jens Johansson, 070-566 15 22 eller jens.johansson@realcompetence.se

Josefin Pauli, 072-158 66 66 eller josefin.pauli@realcompetence.se (fr.o.m. 24 oktober 2017)


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm