Våra tjänster

Transaktionsprojektledare med inriktning förvärv

Stockholms Stad, Fastighetskontoret, Utvecklingsavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Vi har cirka 150 medarbetare och verksamheten är organiserad i fem avdelningar. Vi sitter i moderna lokaler, ca tio minuters promenad från Centralstationen.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför kommungränsen. Vi har cirka 150 medarbetare och verksamheten är organiserad i fem avdelningar. Vi sitter i moderna lokaler, ca tio minuters promenad från Centralstationen.

Utvecklingsavdelningen är en stödfunktion med specialistkompetens inom bland annat fastighetsutveckling i tidiga skeden, affärsutveckling, hållbarhet, transaktion, detaljplaner, kvalitetsutveckling samt gestaltnings- och bevarandefrågor. I uppdraget ingår att stödja övriga kontoret inom dessa områden samt utföra utredningar, särskilda uppdrag, svara på remisser mm. I vårt uppdrag ingår även att, utifrån ett långsiktigt perspektiv, planera för en effektiv användning av Stockholms stads lokaler. Det är ett arbete som bland annat omfattar försäljning och förvärv men även att utveckla befintliga lokaler och fastigheter för att fastighetsportföljen ska matcha stadens behov. Avdelningen ansvarar också för utveckling och innovationsprojekt bland annat genom kontakter med högskolor och universitet, omvärldsbevakning samt deltagande i branschgemensamma nätverk.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är företrädesvis förvärv av fastigheter och bostadsrätter. Du kommer att ha helhetsansvaret för tilldelade transaktionsprojekt och företräder fastighetskontoret vid transaktioner av såväl fastigheter som bostadsrätter. Du kommer att hantera och driva igenom fastighetstransaktioner vilket innebär tät kontakt med exploaterings- och stadsbyggnadskontoret samt förhandlingar med byggherrar. Du rapporterar till avdelningschefen för utvecklingsavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på högskolenivå med fastighetsekonomisk och/eller juridisk inriktning.

Du har några års erfarenhet av att arbeta med fastighetstransaktioner och har grundläggande kunskaper inom fastighetsjuridik och fastighetsekonomi.

Som person planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du är självgående, kommunikativ och arbetar bra med andra människor. Processerna kan vara långa varför en annan viktig egenskap är uthållighet och förmågan att driva på till projektet är avslutat.

Möt Anna, transaktionsprojektledare hos oss, här.

Övrigt

Hos oss får du

  • vara med och utveckla Stockholm,
  • arbeta med spännande och unika fastigheter,
  • goda möjligheter att utvecklas inom ramen för ditt uppdrag och inom Stockholms stad,
  • stor frihet att planera ditt arbete,
  • en chef som engagerar, stöttar och utmanar,
  • hjälpsamma och kompetenta kollegor som bidrar till en god stämning på kontoret,
  • en centralt belägen arbetsplats,
  • förmåner som exempelvis Rikskortet, friskvård och semesterväxling,
  • en arbetsgivare som jobbar med sina utmaningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7660


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm