Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Teknisk förvaltare till fastighetsområde Centrala Stockholm

Statens fastighetsverk söker teknisk förvaltare till fastighetsområde Centrala Stockholm.

Om Statens fastighetsverk

Statens fastighetsverk (SFV) är en statlig myndighet som förvaltar och utvecklar Sveriges kulturhistoriska bestånd och andra byggnader som staten äger. Våra fastigheter inkluderar bland annat kungliga slott, residens, parker, regeringskvarter, teatrar, muséer, domstolar, bostäder, försvarsanläggningar, ambassader och residens utomlands samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark.

Förvaltningsområde Centrala Stockholm förvaltar bland annat byggnader och anläggningar på Riddarholmen, Skeppsholmen, Kastellholmen och i Gamla Stan. Därtill tillkommer div anläggningar så som gatunät, VA-nät, el-nät, gatubelysning, fjärrvärmekulvertar, bryggor, murar, och parker. Inom förvaltningsområdet har vi också ett 40-tal bostadslägenheter. Centrala Stockholm har egen drift och driftpersonal.

Kontoret är placerat på Riddarholmen med närhet till kommunala kommunikationer.

Din roll

Som teknisk förvaltare kommer du att arbeta med att vårda samt utveckla fastigheterna genom ett väl avvägt planerat underhåll med syfte att levandegöra svensk kulturhistoria och belysa vårt kulturarv. Du arbetar långsiktigt med underhålls- och investeringsprojekt av varierande art och kommer även själv att leda en del projekt. I ditt ansvar ligger att utreda behov, ekonomiska och tekniska förutsättningar samt planera och genomföra åtgärder i projektform samt att följa upp genomförda åtgärder tillsammans med kollegor inom förvaltningsområdet. En mycket viktig del är naturligtvis också att vårda våra kundrelationer.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning alt. KY-utbildning med inriktning på bygg/fastighet och underhåll eller motsvarande, alternativt har du relevant gymnasieutbildning med lång erfarenhet inom förvaltning och drift. Vi ser gärna att du har mångårig praktisk erfarenhet inom området där du arbetat med fastighetsunderhåll, gärna inom det kulturhistoriska området och skaffat dig god insikt i hur byggprojekt styrs utifrån byggnadens villkor.

Meriterande är erfarenhet av projekt och projektledning ur ett beställarperspektiv men är inget krav, en fördel är också kunskap om LOU.

Då du ingår i ett team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är prestigelös. Du har förmågan att arbeta självständigt men trivs i möten med interna och externa intressenter och har lätt för att skapa och underhålla personliga relationer. Du har B-körkort.

Mer information

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontaktperson

För ytterligare information om tjänsten kontakta förvaltare Kjell Gustavsson, 010–478 73 36.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2015-11-15.

Kontaktpersoner

Kjell Gustavsson

Förvaltare

010–478 73 36.

kjell.gustavsson@sfv.se