Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Vi har många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer i vårt land. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Statens fastighetsverk förvaltar Sveriges nationalbyggnader och fria marker, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader och en sjundedel av landets yta med skog och mark.

I förvaltningsområde Göteborg ingår förvaltning av flera fästningar som t ex Carlstens fästning, Bohus fästning, Varbergs fästning och Älvsborgs fästning, Göteborgs residens, världskulturmuseet, Läckö slott, Göteborgs universitets huvudbyggnad, Paternoster, Väderöarna, tullstationer m fl objekt.

Förvaltningsområdet har sitt lokalkontor i centrala Göteborg. Gruppen består av en fastighetschef, tre tekniska förvaltare, en fastighetsförvaltare samt en administratör.

Du är placerad i Göteborg men tjänsten innebär vissa resor till våra objekt huvudsakligen inom förvaltningsområdet samt till vårt huvudkontor i Stockholm.

Din roll

I din roll som teknisk förvaltare drift är du, tillsammans med en kollega, ansvarig för förvaltningsområdets arbete med att följa och vidareutveckla rutiner för förvaltningsområdets fastigheter avseende drift-, miljö- och energifrågor. En viktig del är naturligtvis också att vårda våra kundrelationer.

Du upphandlar driftentreprenader, planerar och genomför driftmöten med driftentreprenörer och ansvarar för kvalitetsmätningar och uppföljning av driften så att vi når våra energimål och andra kvalitetsmått. Vi har kunniga och nyfikna driftentreprenörer i vår tjänst, entreprenörer som är beredda att ta ansvar och ikläda sig rollen som vår förlängda arm. Som teknisk förvaltare drift leder du dessa entreprenörer genom att vara en bra beställare.

Som teknisk förvaltare drift kommer du också att arbeta med att vårda och utveckla fastigheterna genom ett väl avvägt planerat underhåll/investering med syfte att levandegöra svensk kulturhistoria och belysa vårt kulturarv. Du arbetar långsiktigt med underhålls- och investeringsprojekt av mycket varierad art och kommer även själv leda en del projekt. I ditt ansvar ligger att utresa behov, planera ekonomiska och tekniska förutsättningar, låta genomföra åtgärder i projektform samt att följa upp dessa åtgärder tillsammans med kollegor inom förvaltningsområdet.

Du har nära kontakt med hyresgäster och leverantörer och är ett tekniskt stöd åt fastighetschefen och andra kollegor.

Din profil

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning alternativt har du skaffat dig gedigen kunskap inom fastighetsförvaltning förvärvat genom arbete. Du har gedigen praktisk erfarenhet inom energi, VVS, elautomation eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av fastighetsdrift i rollen som teknisk förvaltare där du arbetat kundorienterat och har skaffat dig god insikt i hur bygg- och installationsprojekt styrs. B-körkort krävs.

Erfarenhet av projektledning, kunskaper om LOU och arbete med kulturhistoriska byggnader är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är van vid att arbeta i team och trivs med att samarbeta samtidigt som du har erfarenhet och förmåga att driva dig själv och ditt arbete framåt på egen hand. Du är prestigelös och relationsskapande och trivs med många kontakter.

Sista ansöknings dag är 2015-06-14.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Maria Hallberg
Fastighetsförvaltare
010-478 72 11
Nicklas Wennblom
HR-specialist
010-478 70 12