Våra tjänster

Teknisk förvaltare

Skandia Fastigheter Skandia Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar fastigheter inom segmenten kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter. Vid årsskiftet 2016/2017 förvaltade vi 127 fastigheter till ett sammanlagt värde av cirka 50 miljarder kronor och med en uthyrbar area om 1,2 miljoner kvadratmeter. Fastighetsbeståndet finns i huvudsak i de tre storstadsregionerna och har 137 medarbetare som arbetar för att leverera en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,2 miljoner ägare. Välkommen till ett fastighetsbolag som gör skillnad!

Vi söker dig som har ett genuint intresse för fastighetsteknik och vill vara med och utveckla Skandia Fastigheters bostadsbestånd!

Tjänsten
Vi söker nu en teknisk förvaltare till vårt marknadsområde Bostäder i Stockholm/Uppsala. I vårt bostadsbestånd har vi cirka 3000 lägenheter med ett antal kommersiella lokaler i anslutning. Rollen innebär i stora drag att ansvara för att utarbeta långsiktiga energiplaner, planera och genomföra fastighetstekniskt underhåll samt samordna den externa fastighetsskötseln.

Du kommer till en organisation med väl fungerande processer och rutiner. Våra medarbetare har även detta år värderat Skandia Fastigheter som arbetsgivare högt. Vi tycker att det är viktigt att våra medarbetare utvecklas och att våra värderingar genomsyrar vår vardag. Våra värdeord är engagemang – omtanke – ansvar – nytänkande.

Som teknisk förvaltare arbetar du i nära samarbete med en förvaltningsgrupp om fyra förvaltare och i samverkan med driftentreprenören för att utveckla långsiktiga hållbara lösningar för driften.
I tjänsten rapporterar du till marknadsområdeschefen bostäder Stockholm/Uppsala.
Ditt skrivbord finns på Jakobsbergsgatan 22 i Stockholm City, men resor över dagen till de olika fastighetsområdena förekommer.

Dina arbetsuppgifter

 • Utarbeta långsiktiga energiplaner
 • Planera, kostnadskalkylera, upphandla och genomföra planerat underhåll och projekt på installationssidan
 • Ekonomiska uppföljningar med regelbunden avrapportering av projekten
 • Tekniska utredningar
 • Samordna marknadsområdets externa fastighetsskötsel
 • Driftoptimera fastigheterna
 • Teckna, upprätta samt följa upp serviceavtal

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Arbetat minst några år med liknande arbetsuppgifter
 • Eftergymnasial utbildning inom teknisk fastighetsförvaltning eller installationsteknik, alternativt förvärvad erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Goda kunskaper inom byggnads- och fastighetsteknik
 • Erfarenhet av projektledning av mindre projekt inom installation
 • Goda kunskaper om entreprenadjuridik
 • Förståelse för fastighetsekonomi – kunna upprätta en kalkyl och budget samt hitta lönsamhet i energifrågor

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen vill vi att du är trygg i din kompetens och har en stor portion engagemang och initiativkraft gällande dina frågor och gläds åt att se goda resultat. I ditt dagliga arbete kommer du ha många olika samarbets- och kontaktytor vilket förutsätter du är en fena på att kommunicera och samarbeta på ett smidigt sätt. Vi ser även att du är strukturerad och har förmåga att driva och slutföra projekt.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som teknisk förvaltare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Skandia Fastigheter med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 2 november 2017.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Heléne Premler på helene.premler@fasticonkompetens.se eller på 0734-154311.


Webbyrå: Brandson AB i Stockholm